Εντοπισμός κλεμμένου σκάφους και σύλληψη παράνομων μεταναστών στους Οθωνούς

  Εντοπισμός κλεμμένου σκάφους και σύλληψη παράνομων μεταναστών στους Οθωνούς – Αναφερόμενα κρούσματα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας (γαστρεντερίτιδα) σε Ε/Γ - Κ/Ζ στον Πειραιά- Μεταφορά ασθενούς

                                                           

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Παλαιοκαστρίτσας, από τον ιδιοκτήτη του Ε/Π-Α/Ψ σκάφους «ALMPATRPOSII» Λ. Παλαιοκαστρίτσας 209, σχετικά με την κλοπή του σκάφους του, από τον όρμο «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» Παλαιοκαστρίτσας.

Άμεσα από την ανωτέρω Λιμενική Αρχή ενημερώθηκαν οι όμορες Λιμενικές Αρχές για διεξαγωγή ερευνών στους χώρους αρμοδιότητάς τους.

Το ανωτέρω σκάφος τελικά εντοπίστηκε από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Οθωνών στη θαλάσσια περιοχή «ΞΥΛΟΣΕΡΜΗ» ν. Οθωνών.

Στο «ALMPATRPOSII» επέβαιναν έξι (06) αλλοδαποί, χωρίς νόμιμα έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών, όπου παρελήφθησαν από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Παλαιοκαστρίτσας, η οποία διενεργεί την προανάκριση.

=======================

Η Λιμενική Αρχή Πειραιά ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, ότι κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι, προερχόμενο από Ιταλία, το Ε/Γ– Κ/Ζ «NAVIGATOROFTHESEAS» σημαίας Μπαχάμες, με 1.210 επιβάτες και πλήρωμα 1.237 άτομα.

Μεταξύ των επιβαινόντων του έχουν αναφερθεί πέντε (05) κρούσματα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας (πιθανή μορφή γαστρεντερίτιδας) και ενημερώθηκαν κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές και το Υγειονομικό Τμήμα της Νομαρχίας Πειραιά, για τη διαχείριση του περιστατικού.

=======================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκε  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Σύμης στο λιμάνι της Ρόδου, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, 81χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL