Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στην Κω – Σύλληψη αλλοδαπών στη Σάμο – Σύλληψη αλλοδαπού στη Μυτιλήνη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα – Ανεύρεση όπλου στην Καλαμάτα

 

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στην Κω – Σύλληψη αλλοδαπών στη Σάμο – Σύλληψη αλλοδαπού στη Μυτιλήνη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα – Ανεύρεση όπλου στην Καλαμάτα

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα (60) προσφύγων καθώς και στη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά “ΑΚΡΑΣ ΛΟΥΡΟΥ” ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων σε δυσχερή θέση.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσε προς παροχή συνδρομής το πλήρωμα του οποίου προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω προσφύγων καθώς και στη σύλληψη ενός (01) αλλοδαπού, που φέρεται ως ο διακινητής τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

*****

Τέσσερις (04) αλλοδαποί συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα Σάμου, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την επιβίβαση των ανωτέρω σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, βρέθηκαν στην κατοχή των δύο πρώτων δύο (02) ταυτότητες Ρουμανίας αμφιβόλου γνησιότητας, της δε τρίτης δύο (02) ταυτότητες Ιταλίας αμφιβόλου γνησιότητας, ενώ ο τέταρτος ήταν ο προμηθευτής των εγγράφων, σύμφωνα με τη μαρτυρία των δύο πρώτων συλληφθέντων.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Ένας (01) 20χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα Μυτιλήνης από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την αποβίβαση του ανωτέρω αλλοδαπού από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο, βρέθηκαν στην κατοχή του τρία (03) δελτία αιτούντος διεθνούς προστασίας τρίτων προσώπων, επιμελώς κρυμμένα εντός των υποδημάτων του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα, όπως επίσης και το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων πεντακοσίων σαράντα (2.540,00) ευρώ ως προϊόν εγκλήματος.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της νέας παραλιακής οδού Ηγουμενίτσας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 52χρονος συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με οδηγό μία 18χρονη.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός της 18χρονης, η οποία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, για παροχή πρώτων βοηθειών, και κατόπιν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Φιλιατών, για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας για ανεύρεση αυτόματου πιστολιού στη θαλάσσια περιοχή ανατολικής παραλίας Καλαμάτας. Το όπλο βρέθηκε από ιδιώτη κατά τη διάρκεια υποβρύχιας κολύμβησης σε απόσταση 200 μέτρων από την παραλία και σε βάθος 3 μέτρων και παραδόθηκε στο Λιμεναρχείο.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ το εν λόγω όπλο πρόκειται να αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

 

 

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL