Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Σύμη - Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή στην Κω- Θάνατος λουόμενου στη Λευκάδα -

 

Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Σύμη - Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή στην Κω-Θάνατος λουόμενου στη Λευκάδα -Διακομιδή ασθενούς

 

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύμης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.,ότι κατά την διάρκεια πλου του Ι/Φ ''ΣΟΦΙΑ'' νηολογίου Πειραιά 9274, στη θαλάσσια περιοχή

νοτιοανατολικά της ν.Σύμης, διαπιστώθηκε βλάβη στο σύστημα πηδαλιουχίας του, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κατάσταση ακυβερνησίας, ενώ επί του σκάφους επέβαιναν έξη (06) αλλοδαποί και μία (01) ημεδαπή.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε σκάφος της FRONTEXτο οποίο και εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ.

Το ''ΣΟΦΙΑ'' ρυμουλκήθηκε από το Θ/Γ σκάφος ''ΒΟRΟΜΙR'' σημαίας Γερμανίας, με τη συνοδεία του σκάφους FRONTEXστον προβλήτα Πανορμίτη της ν.Σύμης με ασφάλεια και τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα (60) προσφύγων καθώς και στη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά “ΑΚΡΑΣ ΛΟΥΡΟΥ” ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων σε δυσχερή θέση.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ΠΛΣ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσαν προς παροχή συνδρομής τα πλήρωματα των οποίων προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω προσφύγων καθώς και στη σύλληψη ενός (01) αλλοδαπού, που φέρεται ως ο διακινητής τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή Άγιου Ιωάννη ν.Λευκάδας, 73χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ η σορός του θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθησαν απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι Νάξου στο λιμάνι της Πάρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Νάξου 62, μία 60 χρονη και μία 66χρονη, οι οποίες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  

 

 

 

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL