Πυρκαγιά σε Ε/Ρ -Α/Ψ στον Βόλο–Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μήθυμνα-Διακομιδές ασθενών

Πυρκαγιά σε Ε/Ρ -Α/Ψ στον Βόλο – Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μήθυμνα - Διακομιδές ασθενών

 

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες , η Λιμενική Αρχή Βόλου, από ιδιώτη, για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Ε/Ρ – Α/Ψ σκάφος το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμανάκι Κριθαριά Βόλου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπου και κατέσβησαν την φωτιά. Κατά δήλωση του κυβερνήτη η πυρκαγιά στο Ε/Ρ – Α/Ψ «ΤΖΩΡΤΖΙΑ» Λ.Β 12619 προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα κατά την προσπάθεια εκκίνησης λειτουργίας του κινητήρα.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ ανωτέρω σκάφος ανελκύστηκε με ευθύνη της ιδιοκτήτριας.

Από την Λιμενική Αρχή Βόλου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

 

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τριών (33) προσφύγων προέβη την 27-07-2016, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ'' ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλα Συκαμινέας.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.

 

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών που έχριζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης,

  • 66χρονου, από το λιμάνι Κυθήρων στο λιμάνι της Νεάπολης, με το Α.Κ«ΡΟΖΑΝΑ» Σ.Α.Π 18

  • 63χρονηςαπό το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου,με το Ε/Γ – Τ/Ρ«ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ» Ν.Ν. 62.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL