Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ στη Μύκονο - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα -

Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ στη Μύκονο - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στην Κέρκυρα – Διακομιδή ασθενούς 
 
  Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες,  η Λιμενική Αρχή Μυκόνου για μηχανική βλάβη στο Ι/Φ σκάφος «CAPO DI MARE» N.Π 10535, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Μυκόνου 
Άμεσα απέπλευσε για την περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ τέθηκε σε ετοιμότητα το Ρ/Κ «ΑΡΜΑΔΟΡΕΣ 1».
Ανωτέρω Ι/Φ σκάφος αγκυροβόλησε ασφαλώς με τη χρήση ιστίων και με τη συνδρομή του βοηθητικού σκάφους (tender) στον όρμο «ΟΡΝΟΣ» ν. Μυκόνου, ενώ η αναφερθείσα μηχανική βλάβη οφείλετο σε εμπλοκή αντικειμένου στην έλικα της μηχανής, αντικείμενο το οποίο αφαιρέθηκε πλήρως.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε δελτίο ταυτότητας Βουλγαρίας, το οποίο ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Επίσης, τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 29, 27 και 19 ετών,  συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, στον επιβατικό σταθμό εξωτερικού του οικείου λιμένα, διότι έφεραν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Τέλος, ένας 32χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, στον επιβατικό σταθμό εξωτερικού του οικείου λιμένα, διότι σε γενόμενο έλεγχο κατείχε και επέδειξε δελτίο ταυτότητας Βουλγαρίας, το οποίο ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
 
Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για περιστατικό τραυματισμού 32χρονου επιβάτη στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΤΛΑΝΤΙΣ” Ν.Κ. 576, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στην θαλάσσια περιοχή «ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ» βόρεια ν. Κέρκυρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω τραυματίστηκε ελαφρά στο δεξί πόδι μετά την ολίσθησή του στο κατάστρωμα, λόγω πλευρικής επαφής του εν λόγω  Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΣΤΑΦΑΝΜΑΡ» Ν.ΚΩ 06, κατά την διάρκεια χειρισμών του δεύτερου.  
Ο τραυματισθείς διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, από όπου εξήλθε αυθημερόν.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρωινές ώρες σήμερα, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν.62, από το λιμάνι Ίου στο λιμάνι Σύρου, 18χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL