Πρόσκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Μονεμβασιά - Βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ ολοίου στην Κέρκυρα – Θάνατος λουομένου στην Αργολίδα – Θάνατος ημεδαπού στην Κεφαλλονιά - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα- Διακομιδή ασθενούς

Πρόσκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Μονεμβασιά -  Βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ ολοίου στην Κέρκυρα – Θάνατος λουομένου στην Αργολίδα – Θάνατος ημεδαπού στην Κεφαλλονιά - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα- Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μονεμβασιάς από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΤΑΚΑ” ΝΠ11247 με οκτώ (08) επιβαίνοντες, ότι κατά την διάρκεια  χειρισμών πρόσδεσης, λόγω δυσλειτουργίας της αριστερής κύριας μηχανής, το πλοίο προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή στον όρμο Κυπαρισσίου Λακωνίας.
Άμεσα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στο λιμένα Κυπαρισσίου όπου το “ΤΑΚΑ” είχε καταπλεύσει ασφαλώς με ιδία μέσα και με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. 
Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος και μικρή εισροή υδάτων στο χώρο του στρίτσου ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.  
Από την Λιμενική Αρχή Μονεμβασιάς απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
 
*****
Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από τον Πλοίαρχο του Ro Ro Passenger “VASTERVIK” σημαίας Κύπρου ότι, κατά τις διαδικασίες προετοιμασίας απόπλου του πλοίου από το λιμάνι Κέρκυρας για λιμένα Μπρίντεζι Ιταλίας, σταμάτησε η λειτουργία των δύο (02) ηλεκτρογεννητριών με μοναδική τροφοδοσία ρεύματος από ηλεκτρογεννήτρια ανάγκης εκτός μηχανοστασίου. 
Επί του ανωτέρω πλοίου επιβαίνουν 340 επιβάτες, 76 οχήματα, 23 φορτηγά και 1 λεωφορείο.
Από την Λιμενική Αρχή Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “VASTERVIK” μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
 
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή “ΤΗΜΕΝΙΟ” Αργολίδας, 76χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από την Λιμενική Αρχή Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του, εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, στη χερσαία ζώνη λιμένα Φισκάρδου ν. Κεφαλλονιάς, 57χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από την Λιμενική Αρχή Φισκάρδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.
*****
 Ένας 40χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών διότι έφερε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη βραδινές ώρες χθες, από το λιμάνι Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμάνι της Σάμης Κεφαλλονιάς, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν.Ιθάκης 459, 18χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL