Θάνατος ημεδαπού στη Σκάλα Αταλάντης - Βύθιση Τ/Χ σκάφους στην Σύρο – Ακυβερνησία Ι/Φ -Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Ιθάκη – Διακομιδή ασθενούς

Θάνατος ημεδαπού στη Σκάλα Αταλάντης  - Βύθιση Τ/Χ σκάφους στην Σύρο – Ακυβερνησία Ι/Φ -Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Ιθάκη – Διακομιδή ασθενούς

Ένας 68χρονος ημεδαπός, χειριστής του Τ/Χ “ΜΙΧΑΕΛΑ” Λ.Θ. 22262 στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλους τρεις (03) αλλοδαπούς, απώλεσε τις αισθήσεις του ενώ το σκάφος βρισκόταν ακινητοποιημένο στη θαλάσσια περιοχή “ΤΡΑΓΑΝΑΣ” Φθιώτιδας.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Σκάλας Αταλάντης, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, για περιστατικό εισροής υδάτων στο Τ/Χ “MIKE JR” σημαίας Αγγλίας, με δύο (02) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή τέσσερα (04) ν.μ. νότια λιμένα Σύρου και πλησίον νησίδος “Άσπρο”.
Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή έσπευσαν ναυαγοσωστικό και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τέσσερα (04) ιδιωτικά σκάφη καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ “AURORA” Ν.Π. 10768 το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε τους ανωτέρω επιβαίνοντες. Στη συνέχεια οι δύο (02) διασωθέντες μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σύρου συνοδεία του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απ' όπου διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και εξήλθαν καλά στην υγεία τους.
Το Τ/Χ  “MIKE JR”  βυθίστηκε ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Ιθάκης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ -Ε/Γ- Τ/Ρ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” Ν.Π. 8808 με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Ιθάκης.
Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ” Ν.Λ.  193 το οποίο ρυμούλκησε το Ι/Φ -Ε/Γ- Τ/Ρ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”  συνοδεία του περιπολικού σκάφους  στο λιμένα Βαθέως Ιθάκης όπου  κατέπλευσε ασφαλώς και με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ από το Λ/Χ Ιθάκης που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ -Ε/Γ- Τ/Ρ μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 42χρονος ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL