Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη –

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη – Καθυστέρηση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σύρο – Διακομιδές ασθενών Εντοπισμός νεκρού δελφινιού

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τεσσάρων (54) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες της 28/08/16, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ'' ν. Λέσβου, πνευστή λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύρου, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1'' Ν.Π. 10744, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στην άπαρση της αριστερής άγκυρας, και συγκεκριμένα εμπλοκή της αλυσίδας στο μηχανισμό ανάσυρσής της λόγω περιστροφής.

Μέλη του πληρώματος προέβησαν σε εργασίες απεμπλοκής της αλυσίδας, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί η άπαρση της αριστερής άγκυρας με μηχανικά μέσα του πλοίου.

Ανωτέρω πλοίο στο οποίο επέβαιναν 395 επιβάτες απέπλευσε χθες προς εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από το λιμένα Σύρου προς Μύκονο - Πειραιά, την 12:50 αντί την 11:20.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, απογευματινές και βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 60χρονου αλλοδαπού από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Πάρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν. Νάξου 62 και

  • 21χρονου από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος

Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

*****

 

Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας στη θαλάσσια περιοχή ''ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ'' Σπάρτου Αμφιλοχίας Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL