Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Θήρα –

Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Θήρα – Παροχή συνδρομής

σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στη Λευκάδα – Διακομιδή ασθενούς

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού 61χρονου αλλοδαπού επιβάτη του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΦΡΟΔΙΤΗ'' Ν.Π.9881, το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο στο Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΘΑΛΑΣΣΑ'' Ν. Θεσ/κης 1098, στη θαλάσσια περιοχή εντός κολπίσκου της νησίδας Νέας Καμμένης Θήρας.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω 61χρονος κατά την προσπάθεια επιβίβασής του από τον προβλήτα στο ''ΘΑΛΑΣΣΑ'' προκειμένου μεταβεί στο ''ΑΦΡΟΔΙΤΗ'', γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να τραυματιστεί στο δεξί άνω άκρο του.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με την Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ ''ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ'' Ν. Θήρας 19 στο λιμένα Αθηνίου ν. Θήρας, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Θήρας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, μεσημβρινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σε κίνδυνο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΗΛΕΚΤΡΑ'' Ν.Κ. 841, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Καλάμου, λόγω πυρκαγιάς.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το θαλάσσιο ταξί ''DOLPHIN EXPRESS'' Ν.Λ. 313 και το Τ/Χ ''ΘΥΕΛΛΑ'' Τ.Π. 368 ΣΤ΄, ενώ περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΣΤΕΝΟ'' ν. Καλάμου - ν. Κάστου το ''ΗΛΕΚΤΡΑ'' να ρυμουλκείται από το ''MARIANNE'' Ν.Κ. 602, με τους τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, και το συνόδευσε στο λιμένα ν. Καλάμου όπου κατέπλευσαν με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης (πιθανή βλάβη κολάρου μηχανής) και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Μανδρακίου Νισύρου στο λιμένα Καρδάμαινας Κω, με το Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΠΗΛΙΑΝΗ'' Ν.Π. 10556, 7χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL