Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα και εντοπισμός της σορού του στο Πόρτο Ράφτη – Θάνατος υποβρύχιου αλιέα στη Λευκάδα

Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα και εντοπισμός της σορού του στο Πόρτο Ράφτη – Θάνατος υποβρύχιου αλιέα στη Λευκάδα
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό αγνοούμενου 39χρονου υποβρύχιου αλιέα, ο οποίος είχε μεταβεί για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας στη θαλάσσια περιοχή ''ΜΑΥΡΟΝΕΡΙ'' Αυλάκι Πόρτο - Ράφτη, πρωινές ώρες χθες, και έκτοτε αγνοείτο.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του ανωτέρω στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, καθώς και από το ερασιτεχνικό σκάφος ''ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ'' Λ.Ρ. 4381-Α με επιβαίνοντες στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και εθελοντές δύτες - διασώστες, ενώ έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εντοπίστηκε η σορός του, από δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε βάθος περίπου 32 μέτρων και σε απόσταση περίπου 70 μέτρων από τη σημαδούρα που είχε ποντίσει.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η σορός του ανωτέρω πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή “ΓΥΑΛΟΣ”  ν. Λευκάδας, 54χρονος υποβρύχιος αλιέας, από το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 
Ο ανωτέρω, αφού μεταφέρθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Λευκάδας, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση,  παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας–νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL