Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου στην Αλόννησο – Προσάραξη ιστιοφόρου στην Πρέβεζα – Πρόσκρουση ερασιτεχνικού σκάφους σε βραχώδη περιοχή στον Μούδρο

Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου στην Αλόννησο – Προσάραξη ιστιοφόρου στην Πρέβεζα – Πρόσκρουση ερασιτεχνικού σκάφους σε βραχώδη περιοχή στον Μούδρο 
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό 30χρονου αγνοούμενου, στη θαλάσσια περιοχή λιμένος “ΒΟΤΣΗ” Αλοννήσου.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς και δια θαλάσσης από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικό σκάφος και ιδιώτη δύτη, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
Τυχόν εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου. 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “AINOS” σημαίας Αυστρίας στη θαλάσσια περιοχή Ιονίου πλησίον του αεροδρομίου Ακτίου Αιτωλοακαρνανίας.
Στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος χωρίς επιβαίνοντες, ενώ ο 52χρονος ιδιοκτήτης του ιστιοφόρου εντοπίστηκε στη μαρίνα «AKTIO MARINA» καλά στην υγεία του και ανέφερε ότι κατά τον πλου από την Λευκάδα για Πρέβεζα προσάραξε στην ανωτέρω περιοχή.
Το “AINOS” αποκολλήθηκε και μεταφέρθηκε με ασφάλεια από το Α/Κ σκάφος «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Π. 134 στην ανωτέρω μαρίνα.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μούδρου, για την πρόσκρουση σε βράχια του ερασιτεχνικού σκάφους «ΛΟΥΣΗ» Σ. Μύρινας 304 στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του «ΚΟΜΠΙ» κόλπου Μούδρου χωρίς επιβαίνοντες. 
Άμεσα στελέχη μετέβησαν στην ανωτέρω περιοχή, ενώ περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσε προς παροχή συνδρομής.
Το ερασιτεχνικό σκάφος «ΧΡΗΣΤΟΣ» Λ. Μύρινας 948 περισυνέλεξε τον 44χρονο κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνοντα του ανωτέρω σκάφους από βραχώδη μέρος καλά στην υγεία του, ενώ το ερασιτεχνικό σκάφος «ΝΟΥΛΑ Λ. Μύρινας 1168 και το επαγγελματικό σκάφος «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν. Μύρινας 119 ρυμούλκησαν με ασφάλεια το «ΛΟΥΣΗ» στο λιμάνι «ΚΟΥΤΑΛΗΣ» Λήμνου.
Ο 44χρονος διενεργούσε υποβρύχια αλιεία όταν διαπίστωσε ότι το σκάφος του παρασύρθηκε και προσέκρουσε στα βράχια .
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μούδρου .
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL