Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης προσφύγων και σύλληψη του διακινητή τους στους Παξούς - Σύλληψη αλλοδαπού στη Ρόδο – Διακομιδές ασθενών

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης προσφύγων και σύλληψη του διακινητή τους στους Παξούς - Σύλληψη αλλοδαπού στη Ρόδο – Διακομιδές ασθενών
 
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση, στις θαλάσσιες περιοχές νότια νήσου Κέρκυρας – νήσου Παξών – βορειοδυτικές ακτές Πρέβεζας, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Άμεσα ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας, Παξών, Καλαμάτας, Πρέβεζας,  Λευκάδας, Ηγουμενίτσας και ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό της ανωτέρω λέμβου από περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Το σκάφος «COOL CAT 04-34-YK» με τριάντα (30) αλλοδαπούς επιβαίνοντες και τον 69χρονο ημεδαπό διακινητή τους  εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν. Παξών.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε και έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τον κατάπλου των οποίων  οι ανωτέρω αλλοδαποί και ο ημεδαπός διακινητής τους μετεπιβιβάστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 69χρονος διακινητής ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος. 
*****
Ένας 32χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στο λιμένα Ακαντιάς Ρόδου, διότι σε διενεργηθέντα έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του ταξιδιωτικό έγγραφο αμφιβόλου γνησιότητας .
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το παραπάνω έγγραφο.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών που έχριζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης,
80χρονης, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Ρ-Α/Ψ “ΜΑΡΙΑΝΗ” Τ.Σ. 119 Α',
66χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν. Τήνου 25.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL