Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Λέρο –

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Λέρο – Σύλληψη Κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Ύδρα – Κράτηση πλοίου στην Πάτρα Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στη Σκόπελο Διακομιδή ασθενών Εντοπισμός νεκρού δελφινιού στην Κόρινθο

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δώδεκα (12) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ν. Λέρου, πνευστή λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Λακκίου.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 57χρονου Κυβερνήτη προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ύδρας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο λιμένα Ύδρας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω ως Κυβερνήτης του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ ΙΙ'' Ν. Π. Χελίου 165 είχε προβεί σε εκτέλεση πλου με ελλειπή κατά αριθμό και κατά προσόντα σύνθεση.

Από το Λιμεναρχείο Ύδρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ ΙΙ'' μέχρι αποκατάστασης της οργανικής σύνθεσης, ενώ κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα ανωτέρω συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος.

 

*****

 

Το μέτρο της κράτησης επιβλήθηκε στο M/V ''EUROCARGO TRIESTE'' σημαίας Μάλτας, χθες, στο πλαίσιο επιθεώρησης σύμφωνα με διαδικασίες του PARIS MOU από εξουσιοδοτημένο Επιθεωρητή Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, για παράβαση διατάξεων Διεθνούς Σύμβασης ΠΑΑΖΕΘ 74/78 (SOLAS 74/78).

 

*****

 

Εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Γλώσσας Σκοπέλου, σε απόσταση εβδομήντα περίπου μέτρων από την ακτή και σε βάθος περίπου 6 μέτρων πυρομαχικό υλικό σε κατάσταση προχωρημένης διάβρωσης.

     Από τη Λιμενική Αρχή Σκοπέλου ενημερώθηκε η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου για την περισυλλογή και εξουδετέρωση του ανωτέρω υλικού.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣΝ.Σ. 158, ένας 67χρονος και ένας 40χρονος, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

*****

 

Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό από τη Λιμενική Αρχή Κορίνθου στην παραλία ''ΛΕΧΑΙΟΥ''.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL