Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Ζακύνθου και σύλληψη των δύο αλλοδαπών διακινητών τους -

 Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Ζακύνθου και σύλληψη των δύο αλλοδαπών διακινητών τους - Τραυματισμός εργαζομένου σε ναυπηγείο στην Ελευσίνα - Σύλληψη Πλοιάρχου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Αίγινα  
 
Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ζακύνθου και Κεφαλληνίας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη σκάφους αγνώστων λοιπών στοιχείων, με  ικανό αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των παραπάνω νήσων.
Άμεσα απέπλευσαν σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικό σκάφος, τα οποία λόγω των επικρατουσών καιρικών συνθηκών στην περιοχή δεν συνέχισαν τις έρευνες.
Το σκάφος εντοπίστηκε από παραπλέον Φ/Γ, στη θαλάσσια περιοχή 45  ναυτικών μιλίων δυτικά Ζακύνθου, το πλήρωμα του οποίου περισυνέλεξε συνολικά πενήντα (50) αλλοδαπούς  και τους μετέφερε πλησίον λιμένα Ζακύνθου. Στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β'' Ν.Ε 229 και συνοδεία περιπολικού σκάφους του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., αποβιβάστηκαν στον οικείο λιμένα.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Ζακύνθου, στο πλαίσιο της οποίας  συνελήφθησαν και οι δύο αλλοδαποί διακινητές των υπολοίπων σαράντα οκτώ (48) προσφύγων.
 
*****
 
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, για περιστατικό τραυματισμού 31χρονου ημεδαπού, εργαζομένου σε ιδιωτικό συνεργείο στην πλωτή δεξαμενή Νο 2 των ναυπηγείων Ελευσίνας.
Συγκεκριμένα, ο 31χρονος κατά την εργασία του σε χρωματισμό Δ/Ξ πλοίου εντός του ναυπηγείου, τραυμάτισε το δεξί του χέρι.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Ιατρείο των ναυπηγείων, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη αρχικά στο νοσοκομείο ''ΑΤΤΙΚΟΝ'' και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΄΄ΚΑΤ''.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Συνελήφθη ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ'' Ν.Π.10560 απογευματινές ώρες χθες, στο λιμένα Σουβάλας Αίγινας διότι σε διενεργηθέντα έλεγχο από κλιμάκιο στελεχών του Λιμεναρχείου Αίγινας, διαπιστώθηκε ότι η οργανική σύνθεση του πλοίου ήταν ελλιπής. 
Το εν λόγω πλοίο πραγματοποιούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα του Πειραιά προς λιμένες Σουβάλας, Αγίας Μαρίνας, Σουβάλας και Πειραιά.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή ενώ οι επιβάτες του πλοίου προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ' Ν.Π 2435.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL