Σύλληψη ημεδαπών στο Πέραμα – Συλλήψεις στην Κάλυμνο – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη Ρόδο

Σύλληψη ημεδαπών στο Πέραμα – Συλλήψεις στην Κάλυμνο  – Μηχανική βλάβη  Ι/Φ σκάφους στη Ρόδο
  

Τρεις (03) ημεδαποί, ηλικίας 61, 35, και 33 ετών, συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στο λιμένα πορθμείου Περάματος από στελέχη του Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω 61χρονος συνελήφθη για εξύβριση, απλή σωματική βλάβη και για κατοχή ενός  (01) μαχαιριού και μίας (01) φαλτσέτας (τύπου χαρτοκόπτη) κατά παράβαση του ν. 2168/1993 “Ρύθµιση θεµάτων που αφορούν όπλα, πυροµαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς µηχανισµούς και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ 147/Α/3-9-93)” ενώ ο 35χρονος και ο  33χρονος συνελήφθησαν για εξύβριση και απλή σωματική βλάβη. 
Επιπροσθέτως, ο ανωτέρω 33χρονος διεκομίσθη συνοδεία στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας  για τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων από όπου και εξήλθε.
    Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκαν το ανωτέρω μαχαίρι και η φαλτσέτα.

*****
Ένας 56χρονος ημεδαπός συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενική Αρχής Καλύμνου, στο αλιευτικό καταφύγιο “ΜΕΛΙΤΣΑΧΑ” ν. Καλύμνου για παράνομη προώθηση στο εσωτερικό της χώρας τεσσάρων (04) αλλοδαπών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στη χώρα.
Επιπροσθέτως, συνελήφθησαν οι ανωτέρω αλλοδαποί διότι παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί νόμιμα στην ελευθερία της διαμονής τους στη χώρα.
    Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης  για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ι/Φ σκάφους “Νο 8” σημαίας Γαλλίας με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “Μονολιθίου” ν. Ρόδου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ “ΣΤΕΦΑΝΙΑ” Ν.Ρ. 673 το οποίο ρυμούλκησε το “Νο8” συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα “ΚΑΜΕΙΡΟΥ ΣΚΑΛΑΣ” ν. Ρόδου  όπου κατέπλευσε ασφαλώς.
Από  το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ενώ δεν  διαπιστώθηκε  θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολοθούντα το σκάφος  νηογνώμονα.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL