Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμούς στη Σάμο - Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Λέσβο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Χίο – Αλιευτικοί έλεγχοι στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμούς στη Σάμο - Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Λέσβο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Χίο – Αλιευτικοί έλεγχοι στην Πάτρα – Διακομιδές  ασθενών

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Θεμ. Σοφούλη στο ύψος του δικαστικού μεγάρου της Σάμου, όταν Ε.Δ.Χ. όχημα με οδηγό έναν 36χρονο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ένα δίκυκλο όχημα με οδηγό μία 26χρονη και συνεπιβάτη μία 34χρονη.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός των ανωτέρω επιβαινόντων του δικύκλου, οι οποίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για τη παροχή πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα έξι (56) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΒΑΡΕΙΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****
Τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 50, 41 και 28 ετών, συνελήφθησαν   πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Χίου.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω 50χρονος ο οποίος εντοπίστηκε στο λιμένα Χίου διαπιστώθηκε ότι είχε προμηθεύσει με πλαστές άδεις διαμονής δύο (02) αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και δεν είχαν ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης. Στη συνέχεια εν λόγω αλλοδαποί εντοπίστηκαν στην πόλη της Χίου και συνελήφθησαν, διότι βρέθηκαν να κατέχουν πλαστές άδειες διαμονής.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.

*****
Σε αλιευτικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην Ιχθυόσκαλα Πατρών, από στελέχη του γραφείου αλιείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αλιεύματα διαφόρων ειδών, συνολικής ποσότητας τετρακοσίων ενός και μισού (401,5) κιλών, τα οποία διακινούνταν προς πώληση χωρίς να φέρουν την κατάλληλη σήμανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, κινήθηκαν οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
48χρονου από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
  86χρονης από το λιμένα Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001 και
57χρονου από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Ν. 62.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL