Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ –Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά – Πρόσκρουση Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Κεφαλληνία – Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή στο Πέραμα - Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στον Πόρο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα – Διακομιδές ασθενών

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ –Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά – Πρόσκρουση Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Κεφαλληνία – Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή στο Πέραμα - Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στον Πόρο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα – Διακομιδές ασθενών 
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Φυλάκιο  Αργοσαρωνικού  του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Υ/Γ – F/D «ΑΘΗΝΑ» Ν.Π. 9824, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει το δρομολόγιο από Πειραιά για Αίγινα – Αγκίστρι, με δέκα (10) επιβάτες, ότι διαπιστώθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή και συγκεκριμένα διαρροή ελαίου από την μηχανική σφραγίδα του ελαστικού συνδέσμου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
*****
Προσέκρουσε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ΑΙΝΟΣ» Ν.Π. 10722, κατά την άφιξη του στο λιμένα Ληξουρίου από λιμένα Αργοστολίου, σε δέστρα με αποτέλεσμα την αποκόλληση αυτής.
Μετά από επιθεώρηση από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων Κεφαλληνίας διαπιστώθηκε η καλή λειτουργία και στεγανότητα του καταπέλτη και επιτράπηκε η συνέχιση δρομολογίων του ανωτέρω πλοίου.
*****
Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Περάματος, δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 47 και 39 ετών αντίστοιχα, για κλοπή μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών αντικειμένων – εξαρτημάτων από Πλωτό Γερανό  εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.
Συγκεκριμένα, κατελήφθησαν οι ανωτέρω επ'  αυτοφώρω να έχουν εναποθέσει εξαρτήματα μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών αντικειμένων – εξαρτημάτων εντός Ι.Χ.Ε. οχήματος, τα οποία είχαν αφαιρέσει από τον Πλωτό Γερανό  «ΘΗΣΕΑΣ» Ν.Π. 49 εντός ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές  ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρου για περιστατικό τραυματισμού 74χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΝΤΕΛΦΙΝΟΥΣ'' Ν.Π.9818.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω τραυματίστηκε  κατά την  αποβίβαση της από το ανωτέρω σκάφος.
Η 74χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα  αρχικά στο  Κέντρο Υγείας Γαλατά και ακολούθως στο Νοσοκομείο Άργους για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Τροχαίο ατύχημα  σημειώθηκε, πρωινές  ώρες σήμερα, επί της  οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στην Κέρκυρα, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 80χρονο  συγκρούστηκε  με Δ/Κ όχημα που οδηγούσε μια 40χρονη.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πτώση της 40χρονης στο οδόστρωμα και ο τραυματισμός της.
Η ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρα, για περαιτέρω εξετάσεις, απ΄ όπου και εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών που έχριζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης,
72χρονος, από το λιμένα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Ρ – Α/Ψ ''ΜΑΡΙΑΝΗ'' Τ.Σ 119 Α΄ και
55χρονης, από το λιμένα Σχοινούσας στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ–Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ''Ν.Ν 62.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL