Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Σάμο και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους – Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Χίο –Θάνατος λουόμενης στη Χαλκιδική – Βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-ΚΑΤ στη Σύμη – Διακομιδή ασθενούς

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Σάμο και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους – Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Χίο –Θάνατος λουόμενης στη Χαλκιδική – Βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-ΚΑΤ στη Σύμη – Διακομιδή ασθενούς


Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα ένα (51) προσφύγων προέβη,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX
το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.
Συγκεκριμένα,ανωτέρω  σκάφος , εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ” ν. Χίου, πνευστή  μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
Στον εντοπισμό είκοσι εννέα (29) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους.
Συγκεκριμένα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016'' εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Καρλοβασίου βόρεια ν. Σάμου, πλαστικό σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων, το οποίο ακινητοποιήθηκε.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καρλοβασίου, ενώ συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί χειριστές του σκάφους, φερόμενοι ως οι διακινητές.
Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.
*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ΄΄ΧΑΝΙΩΤΗ΄΄ Χαλκιδικής, 78χρονη.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας,  όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας–νεκροτομής.
*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από τον Πλοίαρχο του  Ε/Γ-Ο/Γ-ΚΑΤ “ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΠΡΑΪΝΤ” Ν. Ρόδου 46, ότι το εν λόγω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Σύμης με προορισμό το λιμένα Κω, παρουσίασε μηχανική βλάβη σε δύο από τις κύριες μηχανές.
Το  “ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΠΡΑΪΝΤ”, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Κω-Κάλυμνο-Λέρο-Λειψούς-Πάτμο, με ογδόντα (80) επιβάτες και δέκα (10) μέλη πληρώματος, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ρόδου, από όπου οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Π “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π.  10001, 82χρονης, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL