Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Φλοίσβο την 11/06/2016 – Εντοπισμός σκάφους με πρόσφυγες στην Κόρινθο - Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους στη Λευκάδα

Συνέχεια ενημέρωσης:
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου από το Τμήμα Ασφάλειας Πετραλώνων ότι η σορός της  γυναίκας,  που εντοπίστηκε την 11-06-2016 στην θαλάσσια περιοχή “ΜΠΑΤΗ” Π. Φαλήρου ταυτίστηκε μέσω γενετικού τύπου .
Πρόκειται για 50χρονη Ουκρανικής υπηκοότητας.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κιάτου, από τον ιδιοκτήτη του αλιευτικού σκάφους «ΒΛΑΣΗΣ» Σ.Κ. 305 για την ύπαρξη σκάφους, που πιθανόν μεταφέρει πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή «ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ» ν. Κορινθίας. 
Ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ «ΒΛΑΣΗΣ»  στη μαρίνα «ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ» ν. Κορινθίας, όπου οι δεκατέσσερις (14) επιβαίνοντες συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς δε διέθεταν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Όπως προκύπτει, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι ανωτέρω αναχώρησαν κατά δήλωσή τους από την Αθήνα ν. Αττικής, όπου μεταφέρθηκαν οδικώς από διακινητές, σε παραθαλάσσια περιοχή ν. Κορινθίας. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε σκάφος και με τη βοήθεια αλλοδαπού διακινητή, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης,   προσπάθησαν να εξέλθουν της χώρας προς Ιταλία. 
Προανάκριση διενεργείται από το  Δ' Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για την ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους πολύ κοντά στην ακτή στην περιοχή «ΠΛΑΓΙΑΣ» Αιτωλ/νίας.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με τη συνδρομή του Α/Κ -Ε/Π σκάφους «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ» Λ. Νυδρίου 617, διαπίστωσαν ότι το Ε/Γ – Τ/Ρ – Ι/Φ σκάφος «ΜΠΑΤΗΣ Α» Ν.Π. 6655 είχε προσαράξει χωρίς επιβαίνοντες σε βραχώδη σημείο.
Ενημερώθηκε ο διαχειριστής της ιδιοκτήτριας εταιρίας, όπου ανέφερε ότι το ανωτέρω σκάφος βρισκόταν αγκυροβολημένο εντός του λιμένος «ΝΙΚΙΑΝΑΣ» Λευκάδας και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών κόπηκαν οι κάβοι του σκάφους και βρέθηκε προσαραγμένο στην ανωτέρω περιοχή.
Το «ΜΠΑΤΗΣ Α» αποκολλήθηκε με την βοήθεια του Α/Κ-Ε/Π «ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΣΑ» Ν.Λ. 57 και με ιδία μέσα, υπό την επίβλεψη των στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής και συνοδεία του αλιευτικού σκάφους κατέπλευσε στο λιμένα «ΝΙΚΙΑΝΑΣ».
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL