Παραλαβή με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ασθενούς μέλους πληρώματος από M/T πλοίο στο Ηράκλειο –

Παραλαβή με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ασθενούς μέλους πληρώματος από M/T πλοίο στο Ηράκλειο – Θάνατος επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Αρκίτσα – Τραυματισμός ναυτικού στον Πρίνο Θάσου – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Αίγινα

 

  Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη απογευματινές ώρες σήμερα, από το M/T ''SN OLIVIA'' σημαίας Ιταλίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 35χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ανωτέρω μεταφέρθηκε στο λιμένα Ηρακλείου από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο, από όπου και εξήλθε.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκάλας Αταλάντης, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ'' Ν.Π. 10657, κατά τη διάρκεια του πλου του από λιμένα Αιδηψού προς λιμένα Αρκίτσας, ότι 59χρονος επιβάτης - οδηγός τουριστικού λεωφορείου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ανωτέρω 59χρονος, διεκομίσθη χωρίς τις αισθήσεις του με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας, ενώ η σορός του ανωτέρω πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πρίνου Θάσου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΑΣΟΣ ΙΙ'' Ν.Π. 11836, ότι κατά τη διάρκεια της μεθόρμισής του εντός του λιμένα και συγκερκιμένα κατά την απόδεση κάβου, τραυματίστηκε 44χρονος, μέλος πληρώματος.

Ο ανωτέρω 44χρονος, αρχικά μεταφέρθηκε με μέριμνα του Πλοιάρχου στο Κέντρο Υγείας Πρίνου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, και στη συνέχεια μετέβη με ιδία μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''F/D 29'' Ν.Π. 10232, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Πειραιά προς λιμένα Αίγινας, διαπιστώθηκε κραδασμός στη δεξιά κύρια μηχανή του και πιθανή εμπλοκή ξένου αντικειμένου.

Ανωτέρω πλοίο συνέχισε τον πλου με συμβατική πλεύση και κατέπλευσε στο λιμένα της Αίγινας όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους έντεκα (11) επιβάτες.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''F/D 29'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL