Προσάραξη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου σε αμμώδη βυθό στην Σκόπελο – Ρύπανση στο Αίγιο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην Κόρινθο – Διακομιδές ασθενών

Προσάραξε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, σε αμμώδη αβαθή έξωθεν του λιμένα ν. Σκοπέλου, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ» Ν. Π. 9465, κατά τη διαδικασία εισόδου του στο λιμάνι.
Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο κυκλικό δρομολόγιο από Αγ. Κωνσταντίνο για Σκιάθο – Σκόπελο και Αλόννησο με τρεις (03) επιβάτες. Ανωτέρω πλοίο αποκολλήθηκε με ίδιες δυνάμεις και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σκοπέλου αποβιβάζοντας τους επιβάτες.
Από την προσάραξη δεν υπήρξε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Σκοπέλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα . 
*****
Διαπιστώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αιγίου, η ύπαρξη ρύπανσης στο νέο λιμένα Αιγίου και συγκεκριμένα από προϊόντα εργασιών υδροβολής, στο εξωτερικό κέλυφος του πλαγιοδετημένου πλοίου F/B “RIGEL III”, σημαίας Κύπρου,  έκτασης τριάντα (30) τ.μ. εντός της θάλασσας και περίπου εκατό (100) τ.μ. στην προβλήτα. 
Από μέλη του πληρώματος,  ξεκίνησαν οι εργασίες απορρύπανσης με ιδία μέσα, τόσο του χερσαίου όσο και του θαλάσσιου χώρου με ικανοποιητικά αποτελέσματα. 
Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
*****
Δύο (02) αλλοδαποί, ένας 25χρονος και ένας 30χρονος, συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά  ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση,  κατασχέθηκαν τα ανωτέρω  έγγραφα.
 
Επίσης, ένας 23χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη  της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.
Ο ανωτέρω συνελήφθη κατά την αποβίβαση του από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα Μπάρι Ιταλίας διότι εκκρεμούσε εις βάρος του Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από ιταλικές Αρχές για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, ο ανωτέρω πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας με σκοπό την έκδοση του στις Ιταλικές Αρχές.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Κορίνθου, στην  περιοχή παραλίας «ΚΑΝΤΑΡΕ» του Αρχαίου Λιμανιού Λεχαιού δήμου Κορινθίων.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή. 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, απογευματινές και βραδινές ώρες χθες, οι κάτωθι διακομιδές ασθενών που έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
26χρονης, από το λιμένα  της Πάρου στο λιμένα της Σύρου, με το  Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν. Νάξου 53 και
65χρονης και 54χρονης, από το λιμένα της Σκιάθου στο λιμένα του Βόλου, με το  Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν.Σ. 158 .
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL