Ακυβερνησία M/V πλοίου στη Σητεία - Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στην Καλλιθέα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Ευστράτιο

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σητείας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του M/V πλοίου “DESTINY” σημαίας Σιέρα Λεόνε, με οκτώ (08) αλλοδαπούς πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή 24 ν.μ. βόρεια βορειοδυτικά λιμένα Σητείας.
Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα «ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ» Τουρκίας με προορισμό λιμένα Σητείας, κενό φορτίου.
Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ το τοπικό σχέδιο έρευνας  και διάσωσης και για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ «ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ Α» Ν. Ηρακλείου 135, το οποίο τελικά ρυμούλκησε και πλαγιοδέτησε με ασφάλεια το  “DESTINY” στο λιμένα Σητείας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.  
*****
Ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό εισροής υδάτων στο Ι/Φ – Α/Ψ σκάφος ''ΥΠΕΡΙΩΝ'' Ν. Αίγινας 134, το οποίο ελλιμενίζεται στην  προβλήτα 2 της ναυταθλητικής μαρίνας Δήμου Καλλιθέας.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ με μέριμνα του ιδιοκτήτη καταδυτικό συνεργείο ανέλαβε την απάντληση των υδάτων και την ανέλκυση του ανωτέρω σκάφους στον χερσαίο χώρο της μαρίνας. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΥΠΕΡΙΩΝ'' μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΡΤΕΜΙΣ''  Ν.Π.10317, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μύρινα για Άγιο Ευστράτιο-Λαύριο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο  λιμένα Αγίου Ευστρατίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και  ότι θα συνεχίσει το  δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Λαυρίου.  
Στο πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες με προορισμό τον Άγιο Ευστράτιο, ενώ τρεις (03) επιβάτες ανέμεναν προς επιβίβαση με προορισμό το Λαύριο.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL