Συλλήψεις αλλοδαπών στη Μυτιλήνη, την Πάτρα και την Ηγουμενίτσα - Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στη Σάμο - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο και στον Άγιο Ευστράτιο

Δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 23 ετών αντίστοιχα,  συνελήφθησαν για κατοχή – χρήση ταξιδιωτικών εγγράφων που ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα και παραβίαση του όρου απαγόρευσης αναχώρησης από την ν. Λέσβο, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης  στον οικείο λιμένα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.
*****
Ένας 21χρονος, συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου λιμένα Πατρών, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.
*****
Ένας 30χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Σάμου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Ι/Φ σκάφος «ΒΕΤΑ 3» σημαίας Τουρκίας, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, κατά τη διάρκεια του πλου από λιμένα Μποντρούμ για λιμένα Τσεσμέ Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή  βορειοανατολικά ν. Σάμου παρουσιάστηκε ηλεκτρολογική βλάβη με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας οι φανοί ναυσιπλοΐας. 
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ._ΕΛ.ΑΚΤ. και συνόδευσε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
*****
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''HELLENIC HIGHSPEED''  Ν.Π.12331, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Λαύριο για Κέα-Κύθνο-Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ίο-Σίκινο-Φολέγανδρο-Κίμωλο-Μήλο ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο  λιμένα Φολέγανδρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και  ότι θα συνεχίσει το  δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Κιμώλου.  
Στο πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες με προορισμό τη Φολέγανδρο, ενώ τρεις (03) επιβάτες ανέμεναν προς επιβίβαση με προορισμό την Κίμωλο.
*****
Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΡΤΕΜΙΣ''  Ν.Π.10317, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Λαύριο για Άγιο Ευστράτιο-Μύρινα - Καβάλα, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο  λιμένα Αγίου Ευστρατίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και  ότι θα συνεχίσει το  δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Μύρινας.  
Στο πλοίο επέβαινε ένας (01) επιβάτης με προορισμό τον Άγιο Ευστράτιο, ενώ τρεις (03) επιβάτες ανέμεναν προς επιβίβαση με προορισμό τη Μύρινα.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL