Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στη Ζάκυνθο -

Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στη Ζάκυνθο - Ανεκτέλεστο δρομολόγιο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο και την Ίο

 

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, για τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου «ΠΟΡΤΟ ΡΩΜΑ» νοτιοανατολικά της ν. Ζακύνθου. Στο σημείο έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη ενός (01) αυτοσχέδιου επιμελώς συσκευασμένου δέματος, το οποίο περιείχε μία (01) μεγάλη σακούλα εντός της οποίας βρίσκονταν τέσσερα (04) αυτοσχέδια δέματα με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους είκοσι κιλών (20,00 Kg).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες.

 

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ» Ν.Π. 11117, ότι κατά την προετοιμασία χειρισμών απόπλου του αγκίστρωσε το βοηθητικό σχοινί του κάβου της πλώρης που φέρει το βαρίδι (heaving line), με αποτέλεσμα την αδυναμία εκτέλεσης του προγραμματισμένου δρομολογίου του για λιμένα Κυλλήνης την 05:30.

Οι 125 επιβάτες, τα 25 Ι.Χ, 02 Λ/Φ και 05 Φ/Γ που επέβαιναν, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο δρομολογημένο πλοίο της γραμμής το οποίο απέπλευσε την 06:15 αντί της προγραμματισμένης 05:30.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του «ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ», ενώ κατόπιν απαγκίστρωσης του ως άνω σχοινιού, του επετράπη η εκτέλεση των επόμενων προγραμματισμένων δρομολογίων του.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''HELLENIC HIGHSPEED'' Ν.Π.12331, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σέριφο για Φολέγανδρο-Σίκινο-Ίο-Νάξο-Πάρο-Σύρο ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο  λιμένα Φολέγανδρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και  ότι θα συνεχίσει το  δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Σίκινου.

Στο εν λόγω πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες με προορισμό τη Φολέγανδρο, ενώ στο λιμένα Φολέγανδρου ανέμεναν προς επιβίβαση τρεις επιβάτες και ένα Ι.Χ. με προορισμό τη Νάξο, καθώς επίσης τρεις επιβάτες και ένα Ι.Χ. με προορισμό τη Σύρο, οι οποίοι πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''HELLENIC HIGHSPEED''  Ν.Π.12331, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σίκινο για Ίο-Νάξο-Πάρο-Σύρο ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο  λιμένα Ίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και  ότι θα συνεχίσει το  δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Νάξου.

Στο εν λόγω πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες με προορισμό την Ίο, ενώ στο λιμένα Ίου ανέμεναν προς επιβίβαση τρεις επιβάτες με προορισμό τη Νάξο και ένας επιβάτης με προορισμό τη Σύρο, οι οποίοι πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

 

 

 

Κατηγορία:


Wildcard SSL