Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στη Κέρκυρα – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στα Αντικύθηρα – Ημιβύθιση Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Ζάκυνθο – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού στην Αμαλιάπολη Βόλου

Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στη Κέρκυρα – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στα Αντικύθηρα – Ημιβύθιση Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Ζάκυνθο – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού στην Αμαλιάπολη Βόλου

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.
Ειδικότερα, πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή ''ΕΡΜΟΝΕΣ'' ν. Κέρκυρας, ένα (01) δέμα το οποίο περιείχε δεκαπέντε (15) πλαστικές συσκευασίες εμποτισμένες με θαλασσινό νερό, πιθανόν με ακατέργαστη  κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους τριάντα κιλών και οχτακοσίων γραμμαρίων (30,800 Kg).
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr

*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φολεγάνδρου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ” Ν.Π. 12055, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από Ανάφη – Θήρα – Θηρασιά – Ίο - Σίκινο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα της Φολεγάνδρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα της Νάξου.
Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, επί του πλοίου επέβαινε ένας (01) επιβάτης με προορισμό την Φολέγανδρο, ενώ κατά δήλωση του υπεύθυνου ναυτικού πράκτορα δεν ανέμεναν άτομα για επιβίβαση.

*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυθήρων, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ” Ν.ΑΓ.ΝΙΚ. 05, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από Κίσσαμο – Αντικύθηρα- Κύθηρα - Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα των Αντικυθήρων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα των Κυθήρων.
Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, επί του πλοίου δεν υπήρχε επιβάτης με προορισμό τα Αντικύθηρα, ενώ δεν ανέμεναν άτομα για επιβίβαση.

*****
Εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου, το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΥΡΩΣΤΑΡ” Ν. Ζ. 04 το οποίο βρίσκεται πρυμνοδετημένο στη μαρίνα Ζακύνθου,  να έχει πάρει κλίση λόγω εισροής υδάτους.
Άμεσα ενημερώθηκαν η οικεία Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, ενώ από γερανοφόρο όχημα έγιναν προσπάθειες ανύψωσης της πρύμνης του, η οποία έχει ακουμπήσει το βυθό ( βάθος θάλασσας περίπου 2,50μ.), με αρνητικά αποτελέσματα.
Από το περιστατικό, δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ στο “ΕΥΡΩΣΤΑΡ” κατά δήλωση του πλοιοκτήτη, δεν υπήρχαν καύσιμα ούτε λιπαντικά.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ένα (01) νεκρό δελφίνι σε κατάσταση αρχικής σήψης, εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ'' Πτελεού Μαγνησίας κατόπιν ενημέρωσης από ιδιώτη.
Από την Λιμενική Αρχή Αμαλιάπολης ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομικής του ταφή. 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL