Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στη Νεάπολη Βοιών – Πτώση ΙΧ οχήματος στη θάλασσα στην Κάρπαθο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα

Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στη Νεάπολη Βοιών – Πτώση ΙΧ οχήματος στη θάλασσα στην Κάρπαθο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα

   
     Στον εντοπισμό και την κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών από ιδιώτη, για τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος στη θαλάσσια περιοχή «ΑΣΠΡΟΥΔΙΑ» του Λακωνικού κόλπου. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε στα βράχια την ύπαρξη ενός (01) αυτοσχέδιου επιμελώς συσκευασμένου δέματος, το οποίο περιείχε δύο (02) αυτοσχέδια δέματα με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους είκοσι επτά κιλών και διακοσίων γραμμαρίων  (27,200Kg).
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
     Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr .

*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Καρπάθου, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Πηγαδίων Καρπάθου και σε βάθος δύο μέτρων (02μ.), με μοναδικό επιβαίνοντα τον 74χρονο ημεδαπό οδηγό του.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία με τη συνδρομή ιδιώτη απεγκλώβισαν τον ανωτέρω οδηγό από το όχημα και τον διέσωσαν, ενώ στη συνέχεια ο 74χρονος μετά την παροχή πρώτων βοηθειών από το πλήρωμα του ασθενοφόρου ΕΚΑΒ, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις.
Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.  
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρπάθου, ενώ το Ι.Χ.Ε όχημα πρόκειται να ανελκυστεί με με μέριμνα του ιδιοκτήτη.

*****
Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών συνολικά προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε διαδοχικά στους ανωτέρω από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL