Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σάμο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Βύθιση Ρ/Κ σκάφους και ημιβύθιση Π/Γ στο Ρέθυμνο – Σύλληψη ημεδαπού στη Σύρο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα ενός (41) προσφύγων καθώς και στη σύλληψη του 17χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.
Ειδικότερα, ανωτέρω σκάφος εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου, ενώ συνελήφθη ο 17χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, φερόμενος ως ο διακινητής.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου. 
*****
Ένας  22χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου λιμένα Πατρών, καθώς διαπιστώθηκε ότι έφερε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα. 
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου για  βύθιση του Ρ/Κ σκάφους «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Α» Λ. Ηρακλείου 4058 και ημιβύθιση του Πλωτού Γερανού «ΣΤΡΥΜΩΝ Ι» Ν.Π. 2086, στο υπό κατασκευή καταφύγιο τουριστικών σκαφών στην περιοχή Πανόρμου δήμου Μυλοποτάμου νομού Ρεθύμνου.
Το ανωτέρω περιστατικό έγινε, σύμφωνα με μαρτυρίες, στις 11 ή 12 Μαρτίου  λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.
Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω ρυμουλκό είχε βυθιστεί, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ ο Πλωτός Γερανός είχε ημιβυθιστεί. 
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΣΤΡΥΜΩΝ Ι» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και ενημερώθηκε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Α» για την ανάσυρση τυχόν  τμημάτων του σκάφους από το βυθό.
*****
Για πλαστογραφία και άσκηση υπαίθριου εμπορίου άνευ άδειας, συνελήφθη ένας 42χρονος, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του  Λιμεναρχείου Σύρου.
Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από  στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλων του Τμήματος Εμπορίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος ασκούσε υπαίθριο εμπόριο κατέχοντας πλαστή άδεια άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.
Από το Λιμεναρχείο Σύρου, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικού προστίμου.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL