Διάσωση προσφύγων στη Σάμο –

Διάσωση προσφύγων στη Σάμο – Σύλληψη αλλοδαπών στη Σάμο Ένοπλη ληστεία εντός χερσαίου χώρου λιμένα Πειραιά – Τραυματισμός επιβάτιδος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκατεσσάρων (14) προσφύγων προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη μαρίνα Πυθαγορείου Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

 

*****

 

Στη σύλληψη μίας 30χρονης αλλοδαπής και ενός 45χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Σάμου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον εμπορικό λιμένα Μαλαγαρίου ν. Σάμου στους ανωτέρω, κατά την προετοιμασία απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν δύο (02) έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, ενώ ο 45χρονος συνελήφθη επίσης για διευκόλυνση παράνομης διαμονής και για απείθεια.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ένοπλης ληστείας εντός χερσαίου χώρου στο λιμένα Πειραιά, σε βάρος δύο (02) υπαλλήλων εκδοτηρίου εισιτηρίων.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ σύμφωνα με δήλωση των ανωτέρω υπαλλήλων, αφού είχαν κλείσει το εν λόγω εκδοτήριο και κατευθύνονταν πεζοί προς τα γραφεία της εταιρείας τους, δύο (02) άγνωστοι άνδρες επιβαίνοντες σε δίκυκλη μηχανή, με την προβολή όπλου αφαίρεσαν δύο (02) σακούλες που κρατούσαν στα χέρια τους, οι οποίες περιείχαν δύο (02) μεταλλικά ταμεία με το χρηματικό ποσό των περίπου τριών χιλιάδων και εκατό ευρώ (€3.100).

Προανάκριση διενεργείται από το Γραφείο Ασφάλειας του Τομέα Ανάκρισης – Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ οι εν λόγω δράστες αναζητούνται.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Ύπαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ'' για περιστατικό τραυματισμού 14χρονης επιβάτιδος, κατά τη διάρκεια του πλου από λιμένα Ηρακλείου προς λιμένα Πειραιά.

Συγκεκριμένα, η 14χρονη τραυματίστηκε στον παράμεσο του δεξιού χεριού της κατά το κλείσιμο της πόρτας της καμπίνας της, ενώ της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιατρό του πλοίου καθώς και από τη συνοδό ιατρό της εκδρομής στην οποία συμμετείχε.

Στη συνέχεια, με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Πειραιά, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ''ΚΑΤ'', από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL