Τραυματισμός αλλοδαπού εργάτη στην Πάρο - Σύλληψη αλλοδαπού στο Ηράκλειο για κατοχή ποσότητας καπνικών προϊόντων άνευ ταινίας ειδικού φόρου – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα –Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάρου για περιστατικό τραυματισμού 34χρονου αλλοδαπού εργάτη εντός του λιμένα Παροικιάς Πάρου.
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω, κατά τη διάρκεια εργασιών επίστρωσης σκυροδέματος, τραυματίστηκε κατά την εκφόρτωση αδρανών υλικών από Φ/Γ-Δ/Χ όχημα, όταν την ώρα καθόδου της υδραυλικής πόρτας, αυτή εγκλώβισε το αριστερό άκρο ποδός (μεγάλος δάκτυλος).
Ο 34χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πάρου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση έχει υποστεί κάταγμα ονυχοφόρου φάλαγγος με συμμετοχή όνυχος μεγάλου δακτύλου (ΑΡ) κάτω άκρου καθώς και εξάρθρημα 2ου δάκτυλου σύστοιχου κάτω άκρου. 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάρου.
*****
Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού, προέβησαν  πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για κατοχή ποσότητας καπνικών προϊόντων  άνευ ταινίας ειδικού φόρου.
Συγκεκριμένα, κατόπιν διενέργειας ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στην αποσκευή του ανωτέρω κατά την αποβίβαση του από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο, εντοπίστηκε μία νάιλον σακούλα η οποία περιείχε τέσσερις κούτες των 200 χύμα τσιγάρων έκαστη , οι οποίες δεν έφεραν ένσημες ταινίες φορολογίας.
Σύμφωνα με έγγραφο του Τελωνείου Ηρακλείου, οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί ανέρχονται στο ύψος των εκατόν πενήντα τριών ευρώ και τριάντα τριών  λεπτών (153,33 €). 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα καπνικών προϊόντων .
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.  
*****
Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στο νότιο λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πριν την επιβίβαση τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο  που θα απέπλεε με προορισμό λιμένα Ανκόνα Ιταλίας,  δύο (02) αλλοδαποί, 21 και 37 ετών αντίστοιχα, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Απογευματινές ώρες σήμερα, κατόπιν εκτάκτου ελέγχου από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Πάτρας στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α΄» Ν.Π. 7163,  διαπιστώθηκαν αντικανονικότητες και συγκεκριμένα μη   λειτουργία (αναρρόφησης/εκτόξευσης ύδατος) αντλίας πυρκαγιάς ανάγκης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύθηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης έλλειψης/αντικανονικότητας από στελέχη ΤΚΕΠ λιμένα Πάτρας και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ κινήθηκε επίσης η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ ΣΤΑΡ” Ν. Πάρου 77, 62χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL