Θαλάσσια ρύπανση στην Ελευσίνα

Θαλάσσια ρύπανση στην Ελευσίνα – Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα – Μεταφορές ασθενών

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, για περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης στην περιοχή των εγκαταστάσεων ΕΛΠΕ Ελευσίνας.

Συγκεκριμένα, μετά την έναρξη φόρτωσης του Δ/Ξ «ΕΚΟ 4» ΝΠ 11875 με dieseloil, διαπιστώθηκε, από το πλήρωμα, διαρροή στο σημείο σύνδεσης των γραμμών φόρτωσης από ένα σωλήνα διαμέτρου 1,5 ίντσας, του οποίου το επιστόμιο δεν είχε κλείσει εντελώς.

Άμεσα διεκόπη  η διαδικασία φόρτωσης και έσπευσαν στην εν λόγω περιοχή όργανα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για θαλάσσια ρύπανση εκτάσεως 250 τ.μ. από  ιριδίζουσας μορφής dieseloil, εντός και εκτός του φράγματος που είχε τοποθετηθεί από τους υπεύθυνους των εγκαταστάσεων.

 Η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου ανέθεσε τις εργασίες απορρύπανσης σε ιδιωτική εταιρεία.

Aπό το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΕΚΟ 4», ενώ ο Πλοίαρχος και ο Υποπλοίαρχος του πλοίου συνελήφθησαν.

============================

Πρωινές ώρες σήμερα, σε έλεγχο που έγινε στο λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, 23 και 21 ετών αντίστοιχα.

Οι ανωτέρω εντοπίστηκαν  κρυμμένοι σε Φ/Γ όχημα στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων  με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

 Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

============================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

·                           39χρονου, από το λιμάνι Νάξου στο λιμάνι Σύρου, με  το Ε/Γ–Λ/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53,

·                           46χρονου, από το λιμάνι Πάτμου στο λιμάνι  Πυθαγορείου Σάμου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν.Λ.56

·                           77χρονου, από το λιμάνι Σχοινούσας στο λιμάνι Νάξου με το Ε/Γ–Λ/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53,

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL