Εντοπισμός αγνοούμενων στη Σάμο

Εντοπισμός αγνοούμενων στη Σάμο - Τραυματισμός επιβάτη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Μυτιλήνη - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα – Μεταφορά ασθενούς

Βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου, από ιδιοκτήτη εκμισθούμενων θαλάσσιων μέσων αναψυχής στην περιοχή Πυθαγορείου, ότι μεσημβρινές ώρες ενοικίασε τη λέμβο «ΡΕΝΑΤΑ» Λ. Πυθαγορείου 581 σε δύο (02) αλλοδαπούς και έκτοτε αγνοούταν.

Άμεσα απέπλευσαν προς εντοπισμό της ανωτέρω λέμβου 2 πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ιδιωτικά σκάφη στα οποία επέβαινε προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και το Λετονικό σκάφος ΡΚ18 το οποίο περιπολεί στην περιοχή Στενών Μυκάλης ν. Σάμου στα πλαίσια της επιχείρησης Ποσειδών, ενώ οι έρευνες ξεκίνησαν και από στεριά με περιπολικά οχήματα.

Το «ΡΕΝΑΤΑ» εντοπίστηκε αρχικά από αλιέα στον όρμο Μαραθόκαμπου και κατόπιν από περιπολικό όχημα του Λιμενικού Σταθμού της περιοχής 2 ν.μ. δυτικά του Πυθαγορείου.

Τελικά η ανωτέρω λέμβος προσέδεσε με ασφάλεια στο αρχικό σημείο αναχώρησης της και οι δύο (02) αλλοδαποί είναι καλά στην υγεία τους.

===================

Απογευματινές ώρες χθες, κατά την φόρτωση του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «EUROPEANEXPRESS» σημαίας Κύπρου, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, πριν τον απόπλου του για Πειραιά, τραυματίστηκε 63χρονη επιβάτης του πλοίου, η οποία γλίστρησε στις κυλιόμενες σκάλες και τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενώ από τον τραυματισμό της ανωτέρω έπαθε νευρικό κλονισμό ο σύζυγός της.

Άμεσα ενημερώθηκε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τους τραυματισθέντες και τους μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία εξήλθαν.  

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

===================

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες χθες, επί της νέας παραλιακής οδού Ηγουμενίτσας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 41χρονη προσέκρουσε στο πίσω μέρος Ι.Χ.Ε. οχήματος με οδηγό 29χρονη, το οποίο με τη σειρά του προσέκρουσε σε προπορευόμενο Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 34χρονη, τα οποία κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση. 

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός της 29χρονης οδηγού η οποία μεταφέρθηκε από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας όπου της παρασχέθηκαν οι  πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

       ===================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ., 12χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Κατηγορία:


Wildcard SSL