Το μήνυμα της φετινής Ανάστασης ας μας γεμίσει με προσδοκία, αισιοδοξία και αλληλεγγύη

«Το μήνυμα της φετινής Ανάστασης ας μας γεμίσει με προσδοκία, αισιοδοξία και αλληλεγγύη»
 
Οι μέρες του Πάσχα κρύβουν μέσα τους πολλαπλούς συμβολισμούς που συγκινούν την ανθρωπότητα και δυναμώνουν την πίστη μας στις αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης και της προσφοράς. 
Το Θείο Πάθος, η Σταύρωση και η Ανάσταση γιορτάζονται με κατάνυξη και χαρά από όλη την παγκόσμια Χριστιανική κοινότητα, σκορπώντας το υπέρτατο και διαχρονικό μήνυμα για την αξία της ανθρώπινης υπόστασης. Η ελπίδα της Αναγέννησης μαζί με το ξύπνημα της Φύσης που φέρνει η Άνοιξη, δημιουργούν την ευφορία ότι οι αγώνες και οι θυσίες των ανθρώπων δεν είναι ατελέσφοροι. 
Την ώρα αυτή που ο κόσμος και η χώρα μας, βρίσκονται μπροστά σε νέες προκλήσεις, το φως της Αναστάσεως, έρχεται να μας θυμίσει με πολύ επίκαιρο τρόπο, ότι παρά τις όποιες αντιξοότητες και τις όποιες δυσκολίες, η ανθρωπότητα πάντα θα επιβιώνει και πάντα θα βρίσκει πρόσφορη διέξοδο. 
Ο συμβολισμός της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης μας ενώνει. Μας διδάσκει πως όσο σκληρά και αν δοκιμαζόμαστε, ο άνθρωπος- σαν υπέρτατη και διαχρονική αξία- επιβιώνει και ανασταίνεται μέσα από την πάλη και τον διαρκή αγώνα. 
Το μήνυμα της φετινής Ανάστασης ας μας γεμίσει με προσδοκία, αισιοδοξία, αλληλεγγύη, ελπίδα για κοινωνική δικαιοσύνη και πίστη στη δύναμη της συλλογικότητας.
Εύχομαι σε όλες και όλους Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, με υγεία και ευτυχία.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL