Πυρκαγιά σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος και βύθιση αυτού στη Μύκονο – Πτώση άνδρα στο λιμένα Πειραιά – Διακομιδή ασθενούς

 Πυρκαγιά σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος και βύθιση αυτού στη Μύκονο – Πτώση άνδρα στο λιμένα Πειραιά  – Διακομιδή ασθενούς
 
  Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο  Μυκόνου για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αγκυροβολημένο σκάφος εντός του όρμου “ΨΑΡΡΟΥ”.
  Άμεσα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΕΪΝΤ” Ν.Π. 12379, οι δέκα (10) επιβαίνοντες του οποίου είχαν εγκαταλείψει το σκάφος και βρίσκονταν στην παραλία, καλά στην υγεία τους.
  Επιπροσθέτως, στην περιοχή κατέπλευσε το Ρ/Κ “ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ XIV” Ν.Π. 11057, προς παροχή συνδρομής και κατάσβεση της πυρκαγιάς. Παρά τις προσπάθειες όμως που κατεβλήθησαν, το  “ΣΕΪΝΤ” άρχισε να παίρνει κλίση, οπότε κρίθηκε επιτακτική η ρυμούλκησή του από το “ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ XIV” εκτός του όρμου, όπου και βυθίστηκε σε βάθος περίπου εξήντα (60) μέτρων.
   Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, τέθηκε σε ετοιμότητα  προσωπικό και υλικά μέσα για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.
 
                                                                                 *****
 
  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό πτώσης άνδρα στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από την πύλη Ε7 της περιοχής ''ΛΕΜΟΝΑΔΙΚΑ'', στον επιβατικό λιμένα Πειραιά.
  Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν τον εν λόγω άντρα να επιπλέει επί του ύδατος και τον ανέσυραν, ενώ είχε τις αισθήσεις του. 
  Ο ανωτέρω, ηλικίας 50 ετών, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Αθηνών ''ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ'' για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
 
                                                                                *****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Μανδράκι Νίσυρου στο λιμένα Καρδάμαινας Κω, με το Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΠΗΛΙΑΝΗ'' Ν. Π. 10556, 77χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL