Θάνατος επιβάτη σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο - Τραυματισμός επιβάτη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Λευκίμμη – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνα στη Σαλαμίνα

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά,  ότι 56χρονος επιβάτης του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «SPEEDRUNNER III» Ν.Π. 11886, ο οποίος είχε επιβιβασθεί στον λιμένα Μήλου, δεν παρουσίαζε σημεία ζωής.
Ο ανωτέρω, με τον κατάπλου του πλοίου, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ  στο Γ.Ν.Π. «ΤΖΑΝΕΙΟ» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης για -περιστατικό τραυματισμού 50χρονου επιβάτη του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «ΛΕΥΚΙΜΜΗ» Ν.Π. 10870.
Ο 50χρονος είχε επιβιβασθεί στο πλοίο, το οποίο είχε προγραμματισμένο απόπλου για Ηγουμενίτσα, με το Ι.Χ.Ε. όχημα του και επιχείρησε να αποβιβαστεί την στιγμή που η διαδικασία απόπλου βρισκόταν σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα να βρεθεί στη θάλασσα.
Ο ανωτέρω ανεσύρθη από την θάλασσα και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης και στη συνέχεια στο Γ.Ν. Κέρκυρας για περαιτέρω εξετάσεις. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στο νότιο λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πριν την επιβίβαση τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε με προορισμό το λιμένα Ανκόνα Ιταλίας, τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 16,26 και 22 ετών αντίστοιχα, διότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου καθώς και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
Επίσης, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στο νότιο λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πριν την επιβίβαση τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε με προορισμό το λιμένα Ανκόνα Ιταλίας, δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 26  ετών αντίστοιχα, διότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
79χρονος,  από το λιμένα Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το  Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ” Ν.Σ. 158,
79χρονη, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ – Α/Ψ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. ΝΑΞΟΥ 53.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας στη θαλάσσια περιοχή Αιαντίου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL