Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν. Κεφαλληνίας –

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν. Κεφαλληνίας – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σύρο – Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πρωινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση ιστιοφόρου σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν. Κεφαλληνίας.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του ανωτέρω σκάφους από πλωτά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και από παραπλέοντα πλοία στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, ενώ παράλληλα απογειώθηκε αεροσκάφος δύναμης FRONTEX.

Το ανωτέρω σκάφος εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή περίπου 28 ν.μ. δυτικά νοτιοδυτικά της ν. Κεφαλληνίας από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή του οποίου και συνοδεία ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε, απογευματινές ώρες χθες, στο λιμένα Αργοστολίου.

Οι σαράντα επτά (47) αλλοδαποί επιβαίνοντες, εκ των οποίων είκοσι ένας (21) άνδρες, έντεκα (11) γυναίκες και δεκαπέντε (15) παιδιά, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ συνελήφθη ο 34χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης του ως άνω σκάφους ως ο διακινητής, ο οποίος διεκομίσθη για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, όπου παραμένει φρουρούμενος.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ιστιοφόρο σκάφος.

 

*****

 

Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, επί της Ακτής Στρατάρχου Παπάγου στη Σύρο, όταν ταξί που οδηγούσε 36χρονος με δύο (02) επιβάτιδες, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 73χρονος.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ο τραυματισμός της μίας εκ των ανωτέρω επιβάτιδων, ηλικίας 42 ετών, η οποία μετέβη με ιδία μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πίσω Αετού ΙΘάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν. Ιθάκης 459, 74χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

 

*****

 

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας στη θαλάσσια περιοχή ''ΣΤΕΝΟ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ'' ν. Σαλαμίνας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL