Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

   Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς  
 
  Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα δύο (62) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.
  Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
  Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
                                                                       *****
 
   Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, στο νότιο λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πριν την επιβίβαση του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε με προορισμό  λιμένα  Ιταλίας, ένας 22χρονος αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταξιδιωτικό έγγραφο.
 
                                                                         *****
 
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Λειψών στο λιμένα Πυθαγορείου Σάμου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν. Λέρου 56, 88χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL