Έρευνες προς εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα  στην Καλαμάτα – Πτώση Ι.Χ. οχήματος στο λιμένα Βόλου – Τραυματισμός επιβάτιδος θαλάσσιου ταξί στις Σπέτσες – Τραυματισμός επιβάτιδος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά - Σύλληψη Πλοιάρχου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενί

   Έρευνες προς εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα  στην Καλαμάτα – Πτώση Ι.Χ. οχήματος στο λιμένα Βόλου – Τραυματισμός επιβάτιδος θαλάσσιου ταξί στις Σπέτσες – Τραυματισμός επιβάτιδος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά -  Σύλληψη Πλοιάρχου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα

 Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, από ιδιώτη, ότι αγνοείται 35χρονος υποβρύχιος αλιέας, στη θαλάσσια περιοχή “ΧΟΤΑΣΙΑΣ” Μεσσηνιακής Μάνης.
Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τρία (03) ιδιωτικά σκάφη. Ο ανωτέρω εντοπίστηκε και περισυνελέγη από το Α/Κ “ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Γ. 243 σε βραχώδη περιοχή ενός (01) ν.μ. νοτιοανατολικά της “ΧΟΤΑΣΙΑΣ”, καλά στην υγεία του και στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκε στο Α/Κ-Ε/Π “ΚΟΥΛΑ-ΝΙΚΟΣ” Σ.ΑΓ.Ν. 29 και συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  μεταφέρθηκε στο Καραβοστάσι Οιτύλου όπου παρελήφθη από τους οικείους του.
*****
Ενημερώθηκε βρασυνές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ. οχήματος  στη θάλασσα, με οδηγό έναν 60χρονο και συνοδηγό μία 55χρονη,  από τον κεντρικό προβλήτα του οικείου λιμένα, κατά τη διάρκεια αποεπιβίβασης επιβατών και οχημάτων στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΩΤΕΥΣ”.
Άμεσα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιώτης που βρισκόταν στο σημείο έπεσαν στη θάλασσα, απεγκλώβισαν τους ανωτέρω επιβαίνοντες και με τη συνδρομή μελών του πληρώματος του ανωτέρω πλοίου τους ανέσυραν έχοντας τις αισθήσεις τους, ενώ το Ι.Χ. όχημα βυθίστηκε σε βάθος δέκα (10) μέτρων. Στη συνέχεια, οι διασωθέντες διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο “Αχιλλοπούλειο” Γενικό Νοσοκομείο Βόλου  για προληπτικούς λόγους.
Ο 60χρονος οδηγός, μετά από έλεγχο χρήσης οινοπνεύματος, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, διότι βρέθηκε θετικός.
Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι διαδικασίες ανέλκυσης του ανωτέρω Ι.Χ. οχήματος θα ξεκινήσουν πρωινές ώρες σήμερα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.
*****
Ενημερώθηκε βραδυνές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σπετσών από τον Κυβερνήτη του θαλάσσιου ταξί “ΡΑΦΑΗΛ” Ν.Σ. 1451, για περιστατικό τραυματισμού 49χρονης επιβάτιδος στον δεξιό αντίχειρά της, κατά τη διάρκεια πρόσδεσης του σκάφους υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στο παλαιό λιμάνι Σπετσών.
Η ανωτέρω μεταφέρθηκε αρχικά από περιπολικό όχημα Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Σπετσών και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο Ε/Γ “FLYING CAT 5” Ν.Π. 11350 με προορισμό τον Πειραιά, απ' όπου διακομίσθη σε νοσοκομείο για περαιτέρω παροχή ιατρικής βοήθειας.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Υποπλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE STAR NAXOS” Ν.Π. 11014, για περιστατικό τραυματισμού 65χρονης επιβάτιδος στο δεξί πόδι, κατόπιν πτώσης της από κλίμακα του πλοίου.
Στην ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου και από επιβάτη ιατρό ενώ με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Πειραιά διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ”.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχή Ηγουμενίτσας, ο Πλοίαρχος του Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΛΕΝΗ» Ν.Π 9803, μετά τον κατάπλου του πλοίου στον οικείο λιμένα προερχόμενο από το λιμένα Κέρκυρας, για εκτέλεση πλου με υπεράριθμους επιβάτες.
Συγκεκριμένα, σε καταμέτρηση που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε εξακόσιους είκοσι πέντε (625) επιβάτες αντί των πεντακοσίων ογδόντα τεσσάρων (584) που προβλέπεται από το Πιστοποιητικό Ασφάλειας του πλοίου για τη θερινή περίοδο.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής διοικητικών και πειθαρχικών κυρώσεων. 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL