Εντοπισμός παράνομων μεταναστών και σύλληψη διακινητή τους στην Κέρκυρα

Εντοπισμός παράνομων μεταναστών και σύλληψη διακινητή τους στην Κέρκυρα - Θάνατος επιβάτη σε Κ/Ζ στην Κέρκυρα

Πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε από το Α/Κ σκάφος «ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ» Λ.Κ. 2579 στην θαλάσσια περιοχή Περουλάδες Κέρκυρας, αναποδογυρισμένη πολυεστερική λέμβος, πλησίον της οποίας βρίσκονταν τρεις (03) αλλοδαποί εντός της θάλασσας.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., ενώ το Α/Κ «ΤΑΤΙΑΝΑ» Ν.Κ. 1714 το οποίο βρισκόταν κοντά στην αναποδογυρισμένη λέμβο περισυνέλεξε τους τρεις (03) αλλοδαπούς, οι οποίοι ήταν καλά στην υγεία τους και έπειτα τους παρέδωσε στο πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. το οποίο και συνέχισε τις έρευνες για εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων.  

Κατά την διάρκεια των ερευνών ευρέθη, πλησίον της λέμβου, ένας (01) ακόμα αλλοδαπός χωρίς τις αισθήσεις του. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Από περιπολικά οχήματα του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., που διενεργούσαν έρευνες από ξηράς, εντοπίστηκε και συνελήφθη σε απόκρυμνη παραλία στην περιοχή Αυλιωτών, ένας (01) ακόμη αλλοδαπός, ο οποίος κατά δήλωσή του είχε διασωθεί από την λέμβο και ήταν καλά στην υγεία του.

Επίσης προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Καρουσάδων συνελήφθησαν δύο (02) ακόμα αλλοδαποί, οι οποίοι ομοίως είχαν διασωθεί με δικές τους ενέργειες και πρόκειται να μεταφερθούν στην οικεία Λιμενική Αρχή.

Κατά δήλωση των διασωθέντων παράνομων μεταναστών, άλλοι τέσσερις (04) ακόμα αλλοδαποί, οι οποίοι επέβαιναν στη λέμβο έχουν διαφύγει, ενώ ως χειριστής της βάρκας φέρεται, επίσης κατά δήλωσή τους, 39χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας και πρόκειται να οδηγηθεί αύριο στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημ/κων κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

=====================

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ότι στο Κ/Ζ «COSTAVICTORIA» σημαίας Ιταλίας, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Μυκόνου με προορισμό το λιμάνι της Κέρκυρας, εξέπνευσε 74χρονος αλλοδαπός επιβάτης.  

Η σορός του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, για διενέργεια   νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ το Κ/Ζ συνέχισε το ταξίδι του με προορισμό το Ντουμπρόβνικ Κροατίας.

Προανάκριση, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

 

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL