Διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Ρόδο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Λαύριο – Σύλληψη Πλοιάρχου στην Αλεξανδρούπολη – Κατάσχεση δολωμάτων στη Μυτιλήνη - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στη Βούλα

Στον εντοπισμό και τη διάσωση  δέκα (10) προσφύγων καθώς και στη σύλληψη του 29χρονου αλλοδαπού διακινητή τους  προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους σε κίνδυνο, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικού νήσου Ρόδου. Άμεσα δύο (02) περιπολικά σκάφη και ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσαν στην περιοχή και εντόπισαν το σκάφος με δέκα (10) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Οι ανωτέρω επιβιβάστηκαν στο ναυαγοσωστικό, ενώ κατά τη διάρκεια της επιστροφής εντοπίστηκε κολυμβητής, ο οποίος υποδείχθηκε ως ο διακινητής τους  και περισυνελέγη.  
Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 29χρονος φερόμενος ως διακινητής.
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ σκάφους “ISLAY” Ν.Π. 11119 με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νότια  ν. Μακρόνησου.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και τα ιδιωτικά σκάφη «ΣΗ ΣΟΣ ΙΙΙ» Τ.Λ. 382 και «ΣΗ ΣΟΣ V» Τ.Λ. 462 με τη συνδρομή των οποίων το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος αποκολλήθηκε και συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Λαυρίου.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω ιστιοφόρου  μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
*****
Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχή Αλεξανδρούπολης, ο Πλοίαρχος του Ε/Γ – Ο/Γ «ΣΑΟΣ ΙΙ» Ν.Π 10599 με τον κατάπλου του πλοίου από το λιμένα Σαμοθράκης,  για υπερφόρτωση του πλοίου μεσημβρινές ώρες χθες, προ του απόπλου του από τον οικείο λιμένα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων. 
*****
Διακόσια ενενήντα (290) άτομα του είδους ολοθούριο κατασχέθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Αλιείας της οικείας Λιμενικής Αρχής στον κόλπο Γέρας Λέσβου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν εντός επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους  τα ανωτέρω αλιεύματα, τα οποία στο σύνολο τους ήταν υπομεγέθη (8-10 εκατοστά), ενώ υπερέβαιναν το μέγιστο όριο των 150 ατόμων την ημέρα, που δικαιούται ο επαγγελματίας αλιέας.
Από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ το ανωτέρω απαγορευμένο αλίευμα καταστράφηκε. 
*****
Μία (01) θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, στη θαλάσσια περιοχή Βούλας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL