Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Αίγινα

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πριν την επιβίβαση τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε με προορισμό το λιμένα Ανκόνα Ιταλίας, ένας 21χρονος αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με την άμεση συνέργεια ενός 22χρονου αλλοδαπού ο οποίος τον συνόδευε και θα συνταξίδευε μαζί του, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
Επίσης, συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πριν την επιβίβαση τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο  που θα απέπλεε με προορισμό λιμένα Μπάρι Ιταλίας,  38χρονη αλλοδαπή, διότι κατείχε και επέδειξε για την ίδια και για τα τρία (03) ανήλικα τέκνα της που συνόδευε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
Τέλος, συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πριν την επιβίβαση τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο  που θα απέπλεε με προορισμό λιμένα Μπάρι Ιταλίας,  32χρονη αλλοδαπή, διότι κατείχε και επέδειξε για την ίδια και για τα τέσσερα (04) ανήλικα τέκνα της που συνόδευε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ σκάφους “ARAKAO” σημαίας Γαλλίας με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν λιμένα Αίγινας.
Στην περιοχή έσπευσε το Τ/Χ σκάφος «ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ» Λ.Α. 2486 στο οποίο επέβαινε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή του οποίου το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος αποκολλήθηκε και κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Αίγινας.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω ιστιοφόρου  μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL