Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ -ΚΑΤ πλοίου στην Αίγινα – Παραμονή Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου στην Ίο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ -ΚΑΤ  πλοίου στην Αίγινα – Παραμονή Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου στην Ίο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο –  Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς 

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ -ΚΑΤ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 5” Ν.Π. 11350 ότι κατά την διάρκεια εκτέλεσης του εγκεκριμένου του δρομολογίου κενού φορτίου και επιβατών από  Πόρτο Χέλι -  Σπέτσες για λιμένα Πειραιά, ευρισκόμενο στη θαλάσσια περιοχή “Αγίας Μαρίνας” ν. Αίγινας παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.
Το ανωτέρω  Ε/Γ-Δ/Ρ -ΚΑΤ πλοίο συνέχισε την πλεύση του με την χρήση της δεξιάς κύριας μηχανής και κατέπλευσε ασφαλώς στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.
Από την Λιμενική Αρχή Περάματος απαγορεύτηκε ο απόπλους του   Ε/Γ-Δ/Ρ -ΚΑΤ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 5” Ν.Π. 11350 μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ” Ν.Π. 12055, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από Σύρο – Πάρο – Νάξο – Φολέγανδρο, ότι θα παραμείνει στον οικείο λιμένα  λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.
Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, επί του πλοίου επέβαιναν δεκαέξι (16) άτομα με προορισμό την Θήρα τα οποία αποβιβάστηκαν προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους με άλλο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο. Το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ” πρόκειται να συνεχίσει το δρομολόγιό του για  Θηρασιά – Θήρα – Ανάφη, πρώτες πρωινές ώρες αύριο.
*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φολεγάνδρου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ” Ν.Π. 12055, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από Σύρο – Πάρο – Νάξο ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα της Φολεγάνδρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του προς Σίκινο – Ίο – Ανάφη – Θηρασιά – Θήρα.
Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, επί του πλοίου επέβαιναν δέκα (10) άτομα με προορισμό την Φολέγανδρο, ενώ κατά δήλωση του υπεύθυνου ναυτικού πράκτορα  ανέμεναν προς επιβίβαση δεκατρία (13) άτομα.


*****
Ένας 22χρονος αλλοδαπός συνελήφθη απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών πριν την επιβίβαση του σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκε το παραπάνω έγγραφο.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι Μυκόνου  στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 10032, 22χρονος ο  οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL