Συλλήψεις αλλοδαπών στη Μυτιλήνη, τον Πειραιά και το Ηράκλειο - Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Σάμο

Ένας 33χρονος αλλοδαπός συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα Μυτιλήνης, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι κατόπιν ελέγχου, βρέθηκε να κατέχει επιμελώς κρυμμένα εντός των αποσκευών του, δύο (02) πλαστές ταυτότητες και δύο (02) αεροπορικά εισιτήρια τρίτων προσώπων.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα, το χρηματικό ποσό των εκατόν εξήντα ευρώ (160,00€) καθώς και ένα (01) κινητό τηλέφωνο. 
*****
Στη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα Πειραιά, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με τη συνδρομή στελεχών του Α' Λιμενικού Τμήματος Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά καθώς και προσωπικού των Λιμενικών Αρχών Ρόδου, Κω και Ζακύνθου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του γκαράζ Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένοι, εντός της καμπίνας επιβατών Ε.Ι.Χ. οχήματος ιδιοκτησίας του 40χρονου, τρεις (03) αλλοδαποί, τους οποίους ο οδηγός επρόκειτο να μεταφέρει σε  άγνωστη περιοχή του Νομού Αττικής.
Οι τρεις (03) αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν παραβιάσει τους περιορισμούς διαμονής που τους είχαν επιβληθεί στη ν. Κω καθώς και ο 40χρονος οδηγός, ο οποίος αρχικά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις υποδείξεις των Λιμενικών Οργάνων, συνελήφθησαν και πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας, κατά την αυτόφωρη διαδικασία.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ε.Ι.Χ. όχημα καθώς και έξι (06) κινητά τηλέφωνα. 
*****
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα Ηρακλείου, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στους ανωτέρω κατά την αποβίβασή τους από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, διαπιστώθηκε πως κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, καθώς και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα , με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.
Οι τρεις συλληφθέντες, στον οποίων την κατοχή βρέθηκαν και δεκατρία (13) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν ένσημη ταινία, πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα, ενώ τα πακέτα τσιγάρων παραδόθηκαν στο Τελωνείο Ηρακλείου, οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί των οποίων ανέρχονται στο ποσό των 49,83 ευρώ. 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα δύο (42) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΚΕΡΒΕΛΗΣ» ανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL