Σύλληψη για παράνομη αλιεία στην Αλεξανδρούπολη –

Σύλληψη για παράνομη αλιεία στην Αλεξανδρούπολη – Τραυματισμός αλλοδαπού Πλοιάρχου M/V πλοίου στο Αλιβέρι – Δυσλειτουργία καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Λέρο – Διακομιδές ασθενών

 

Στη σύλληψη ενός 58χρονου υποβρύχιου αλιέα προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Δικέλλων Αλεξανδρούπολης, να διενεργεί υποβρύχια αλιευτική δραστηριότητα με αυτοσχέδιο αλιευτικό εργαλείο (γάντζο), φέροντας και χρησιμοποιώντας μία πλαστική φιάλη που περιείχε χημική ουσία – διάλυμα χλωρίνης (περίπου 0,3 lt), η οποία μπορεί να ναρκώσει, παραλύσει, φονεύσει ή καταστήσει ανίκανα για κάθε αντίσταση τα υδρόβια ζώα, ενώ είχε προβεί στην αλίευση χταποδιών, συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και εκατόν ενενήντα γραμμαρίων (4,190kg).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ποσότητα χημικής ουσίας, το αυτοσχέδιο αλιευτικό εργαλείο καθώς και τα αλιεύματα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλιβερίου, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού του 57χρονου αλλοδαπού Πλοίαρχου στο Μ/V ''ATLAS WAVE'' σημαίας Αγίου Βικεντίου και Γρεναδίνες, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στον οικείο λιμένα.

Ο ανωτέρω τραυματίστηκε σε τρία (03) δάχτυλα του αριστερού του χεριού, κατά τη διάρκεια εργασιών, ενώ μεταφέρθηκε αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Αλιβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

 

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λέρου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό δυσλειτουργίας στην μπουκάλα του εσωτερικού καταπέλτη (ράμπα) του Ε/Γ-Ο/Γ “SUPERFAST XII” Ν.Π. 11052, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης οχημάτων στο λιμένα Λακκίου.

Η ανωτέρω δυσλειτουργία αποκαταστάθηκε με τη συνδρομή του πληρώματος, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στην εκφόρτωση των εν λόγω οχημάτων, ενώ το πλοίο απέπλευσε με καθυστέρηση την 07:30 αντί της προγραμματισμένης 04:55, με προορισμό το λιμένα της Κω.

 

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 62χρονου αλλοδαπού από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032,

  • 95χρονης από το λιμένα ν. Αρκιών στο λιμένα ν. Πάτμου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΕΛΦΙΝΙ” Ν. Λέρου 56 και

  • 32χρονης από τη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL