Διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Χίο –

Διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Χίο Σύλληψη για μεταφορά επικίνδυνου φορτίου στην Πάτρα – Σύλληψη για εμπορία παράνομου αλιεύματος στη Σάμο Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κεφαλληνία Διακομιδή ασθενούς

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαέξι (16) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη του 27χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της ν. Παναγιάς Οινουσσών Χίου, πολυεστερική μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, ενώ ανάμεσά τους ένας 27χρονος αλλοδαπός φερόμενος ως ο διακινητής, συνελήφθη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω λέμβος.

 

*****

 

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο νότιο λιμένα Πάτρας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, 57χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος (τράκτορας/επικαθήμενο), μετά την εκφόρτωσή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από το εξωτερικό, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τρεις (03) παλέτες με περιβαλλοντικά επικίνδυνες ουσίες, βαθμού επικινδυνότητας κλάσης 9, UN 3082 ομάδα συσκευασίας ΙΙΙ, συνολικού βάρους 2.595,00 κιλών, χωρίς να έχει προβεί στην ενημέρωση της οικείας Λιμενικής Αρχής φόρτωσης - εκφόρτωσης καθώς και του υπεύθυνου φόρτωσης του εν λόγω πλοίου.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των διοικητικών κυρώσεων, ενώ ο ανωτέρω συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 44χρονου προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα Καρλοβασίου σε Φ/Γ ιχθυοπαραγωγικό όχημα ιδιοκτησίας του ανωτέρω, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε αλιεύματα του είδους ''ΑΘΕΡΙΝΑ'' υπολειπομένων διαστάσεων, μεικτού βάρους έξι κιλών και τετρακοσίων σαράντα χιλιόγραμμων (6,440kgr).

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αλιεύματα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των διοικητικών κυρώσεων.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό προσάραξης σε αβαθή του Ι/Φ ''CEGYQ'' σημαίας Γαλλίας, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Φαναριού Αγίων Θεοδώρων Αργοστολίου Κεφαλληνίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε προς παροχή τυχόν συνδρομής το ιδιωτικό σκάφος ''ΑΝΕΜΟΣ'' Τ.Α. 161 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το ανωτέρω ιστιοφόρο αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Αργοστολίου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''CEGYQ'' μέχρι προσκόμισης βεβαίωσης αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν. Νάξου 53, 76χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL