Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ «CESME EXPRESS» στη Χίο

  Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ «CESMEEXPRESS» στη Χίο - Πνιγμός στη Σάμο – Πτώση ανδρός στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη

Πρωινές ώρες χθες, διενεργήθηκε εκτεταμένη επιθεώρηση στοΕ/Γ-Ο/Γ «CESMEEXPRESS», σημαίας Τουρκίας, στο λιμάνι της Χίου,από τον εξουσιοδοτημένο Επιθεωρητή PortStateControl, στο πλαίσιο του ParisM.O.U, κατά την οποία διαπιστώθηκαν πολλαπλές ελλείψεις.

Το ανωτέρω πλοίο είχε καταπλεύσει χθες, από το Τσεσμέ Τουρκίας στο λιμάνι της Χίου, κενό επιβατών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου απαγορεύθηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ «CESMEEXPRESS», ενώ κινήθηκε η διαδικασία για την επιβολή των νομίμων διοικητικών κυρώσεων και ενημερώθηκε σχετικά το Προξενείο Τουρκίας για τις περαιτέρω δικές του ενέργειες.

==================

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας «Ψιλή Άμμος» Σάμου, από προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Πυθαγορείου, 58χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Γ.Ν.Ν. Σάμου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 

==================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, από την οικεία Πυροσβεστική Υπηρεσία, ότι 64χρονος έπεσε στη θάλασσα στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., προσωπικό του οποίου ανέσυρε τον ανωτέρω με πλήρεις τις αισθήσεις του. Στην συνέχεια του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ».

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης. 

  

 

 

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL