Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Λαύριο – Εισροή υδάτων σε Α/Κ σκάφος στην Κάρπαθο – Βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στον Πειραιά –Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην Αίγινα

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Λαύριο –  Εισροή υδάτων σε Α/Κ σκάφος στην Κάρπαθο – Βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στον Πειραιά –Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην Αίγινα


Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της παραλιακής οδού “Μίκη Θεοδωράκη”, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 37χρονο, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 21χρονος.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός των δύο (02) οδηγών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, προς παροχή πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.

*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρπάθου, για εισροή υδάτων στο Α/Κ “ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ” Σ.Λ. 269, με έναν 70χρονο επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή Αμμοπής ν.Καρπάθου.
Άμεσα για την περιοχή αναχώρησε περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ στο σημείο κατέπλευσαν προς παροχή συνδρομής τα Α/Κ “ΜΑΡΙΑ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ” Σ.Κ. 119, και “ΑΝΝΑ”Ν Σ.Κ. 98, το Α/Ψ “ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ” Σ.Κ. 115 και το Α/Ψ “ΦΕΡΕΝΙΚΗ” Τ.Κ. 77, στο οποίο επέβαιναν και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Ο 70χρονος  μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ακτή, ενώ το “ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ” ρυμουλκήθηκε στην ακτή “ΑΡΔΑΝΙ” ν.Καρπάθου, όπου παραμένει μέχρι την ανέλκυση του.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΗΣ” Ν.Π. 10767 για βλάβη στον καταπέλτη του πλοίου, ενώ βρισκόταν εν πλω κατά την εκτέλεση του εγκεκριμένου του δρομολογίου, από το λιμένα Σουβάλας Αίγινας για λιμένα Πειραιά, με 61 επιβάτες και 12 Δ/Κ οχήματα.
Το ανωτέρω Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Πειραιά όπου αποβίβασε ασφαλώς τους επιβάτες και τα οχήματα μετά την κάθοδο του καταπέλτη χειροκίνητα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης Βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****
Μία (01) θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αίγινας, στη θαλάσσια περιοχή “ΒΑΓΙΑ” ν. Αίγινας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL