Συνεχίζονται οι επιτυχίες του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. στις παράνομες ναυλώσεις επαγγελματικών σκαφών αναψυχής

Συνεχίζονται οι επιτυχίες του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. στις παράνομες ναυλώσεις επαγγελματικών σκαφών αναψυχής


Ακόμα δύο νέες παράνομες ναυλώσεις σκαφών, στη Ρόδο και στην Ιερισσό Χαλκιδικής, απέτρεψε το Λιμενικό Σώμα, στο πλαίσιο της πάγιας εντολής πάταξης του φαινομένου στις ελληνικές θάλασσες, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και κατ’ επέκταση της καθημερινής και εντατικής προσπάθειας που καταβάλει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για τον σκοπό αυτό.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, στον όρμο “ΑΝΤΟΝΥ ΚΟΥΙΝ” ν.Ρόδου, διαπιστώθηκε η ναύλωση του επαγγελματικού σκάφους αναψυχής ''ΑΛΦΑ ΣΕΝΤΑΟΥΡΟΥΣ'' Ν.Ρ. 282  από τουριστικά πρακτορεία της Ρόδου, χωρίς να έχει συναφθεί το προβλεπόμενο ναυλοσύμφωνο και να έχει συμπληρωθεί – θεωρηθεί η καρτέλα του Ειδικού Εντύπου Πληροφοριακών Στοιχειών Επαγγελματικού Πλοίου Αναψυχής (Ε.Ε.Π.Σ.Ε.Π.Α.) του  πλοίου.
Επιπροσθέτως, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής στον όρμο “ΠΑΝΑΓΙΑΣ” στην Ιερισσό Χαλκιδικής, διαπιστώθηκε ότι το ιδιωτικό πλοίο αναψυχής “LADY DOM”, σημαίας Γαλλίας, εκτελούσε σύμβαση ναύλωσης με τόπο επιβίβασης και αποβίβασης την ελληνική επικράτεια, χωρίς να κατέχει την προβλεπόμενη άδεια.
Από τις Λιμενικές Αρχές Ρόδου και Όρμου Παναγιάς, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr .

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL