Τραυματισμός αλλοδαπού κολυμβητή στην Κατερίνη – Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ – Τ/Ρ πλοίου στην Παλαιοκαστρίτσα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Παράνομη αλιεία στη Μονεμβασιά – Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κατερίνης, ότι 25χρονος αλλοδαπός κολυμβητής τραυματίστηκε μετά από πραγματοποίηση κατάδυσης από σταθερή προβλήτα στην περιοχή παραλίας Κατερίνης.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης όπου διαπιστώθηκε ότι πάσχει από κάταγμα αυχένα.
Προανάκριση διενεργείται από Γ ΄ Λιμενικό Τμήμα Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
*****
Στη σύλληψη του 52χρονου Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΟΥΚΑΣ» Τ.Π. 37 προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Παλαιοκαστρίτσας.
Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια ελέγχου από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του ανωτέρω σκάφους στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΧΩΜΩΝ», διαπιστώθηκε ότι εκτελούσε πλου μεγαλύτερο σε απόσταση από τα οριζόμενα στην άδεια εκτέλεσης πλόων του σκάφους. 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Ένας 36χρονος αλλοδαπός συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών πριν την επιβίβαση του σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκε το παραπάνω έγγραφο.
 *****
 Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προ απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το λιμένα Ανκόνας Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.
*****
Κατά τη διενέργεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου «ΒΑΘΥ ΑΥΛΑΚΙ», από στελέχη περιπολικού σκάφους της Λιμενικής Αρχής Π. Μονεμβάσιας σε Ε/Π- Α/Κ σκάφος , διαπιστώθηκε ότι είχε αλιεύσει – μεταποιήσει – αποθηκεύσει πέντε (05) άτομα ερυθρού τόνου  συνολικού  βάρους εκατόν ενενήντα τριών (193) κιλών, διότι αλιεύθηκαν από Α/Κ σκάφος σε περίοδο που απαγορεύεται η αλιεία του.
Από το  Α΄ Λιμενικό τμήμα Π. Μονεμβάσιας του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν. Νάξου 53, 70χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL