Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό σορού γυναικός αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Γλυφάδα την 03/07/17 –

Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό σορού γυναικός αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Γλυφάδα την 03/07/17 Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στο Πέραμα Κόλπου Γέρας Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Θάνατος λουόμενης στη Βουλιαγμένη – Διακομιδή ασθενών

 

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναγνωρίστηκε η σορός γυναικός, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που βρέθηκε μεσημβρινές ώρες της 03/07/17, στη θαλάσσια περιοχή ''3η μαρίνα Γλυφάδας''.

Πρόκειται για ημεδαπή, ηλικίας 86 ετών.

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα έξι (66) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια του κόλπου της Γέρας, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Περάματος Κόλπου Γέρας.

 

*****

 

Για αντίσταση και άμεση συνέργεια σε απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα συνελήφθη ένας 19χρονος αλλοδαπός, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο νότιο λιμένα Πάτρας, από στελέχη του Β΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο εντοπίστηκαν αλλοδαποί άνδρες, αγνώστων λοιπών στοιχείων, να προσπαθούν να διέλθουν εντός χώρου I.S.P.S. νότιου λιμένα Πάτρας και να κρυφτούν σε σταθμευμένα Φ/Γ οχήματα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, με την άμεση συνέργεια του ανωτέρω 19χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τους βοηθούσε να διαπεράσουν από την περίφραξη του λιμένα, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του προέβη σε αντίσταση.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Λαγονησίου, 72χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 84χρονη και 75χρονη, οι οποίες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL