Πυρκαγιά σε Ι/Φ-Α/Ψ σκάφος στο Φλοίσβο -

Πυρκαγιά σε Ι/Φ-Α/Ψ σκάφος στο Φλοίσβο - Διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σάμο - Τραυματισμός γυναίκας στο Μαρκόπουλο - Θάνατος λουόμενου στο Αίγιο

 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο Ι/Φ-Α/Ψ σκάφος “MYSTERY” σημαίας νήσων Μάρσαλ, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του λιμένα Φλοίσβου, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και πλωτό πυροσβεστικό σκάφος της Π.Υ..

Η πυρκαγιά, η οποία προκλήθηκε από υπερθέρμανση των καλωδίων της παροχής ρεύματος στην αντλία θαλάσσης του σκάφους, κατασβέστηκε από το πλήρωμα του “MYSTERY”, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το ως άνω σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, ενώ από το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα ενός (31) αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη του 27χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβη μεσημβρινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.

Συγκεκριμένα,  το εν λόγω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σάμου, ενώ συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μαρκόπουλου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού μιας 83χρονης, στην παραλία Αγίας Μαρίνας Πόρτο Ράφτη.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή των οποίων η ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαρκόπουλου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Μαρκόπουλου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ''ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΔΡΕΠΑΝΟΥ'' Αχαΐας (θέση Αμμόγλωσσα), 70χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL